reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych brzdąców piersią i / lub butelką

Aga to masz luksus , ja mojej nie mogę karmić śpiąc , bo muszę ją ponosić , żeby się odbiło , jak nie ponosiłam to potem płacz pół nocy i prężenie się dzidziusia albo tak jej się ulewało , że noskiem leciało. Moja śpi te 5-6 godzin , ale jak się obudzi to muszę nakarmić i ponosić, po paru minutach śpi dalej i budzi się potem po 3 godzinach. Tak było do tej pory , a teraz ma katar , je mniej a częściej i nie wiem czy jak wyzdrowieje to wróci do swoich zwyczajów. Mam nadzieję , że uda się uniknąć antybiotyku, jutro wizyta u pediatry....

reklama
Moja Niunia też w nocy przesypia ok 6 godzin potem cycuś i śpi dalej cztery więc nie narzekam. Dzisiaj niestety po wczorajszych przeżyciach świątecznych (mnóstwo ludzi pakujących się z głową do wózka) spała troszkę niespokojnie, tak że karmiłam ją dwa razy. Od rana pomagam jej wpasować się d naszego codziennego rytmu dnia.

A ja swoją małą przez jakiś czas ważyłam przed i po jedzeniu więc choc jest tylko na cycu wiem ze jednorazowo potrafi wciągnąc od 70 ml do 150ml. Raz chyba z 200 wciągneła, byłam w szoku:szok: Dziennie zjadała od 700 ml do 950 ml. Teraz niewiem ale myśle ze tak kolo 800, 900 spokojnie:-)
U nas zasypia o 21 i ja ją budze na nocne karmienie o 2, a potem zasypia i ona mnie budzi tak przed 7:-) i tak narazie od miesiąca dość regularnie:-)

to te wasze dzieci spia baaaaardzo dlugo...zasypia o 6tej i spi do 6tej rano?....jeju...moja spi po 5-6 godzin w nocy i tyle...w dzien tylko drzemie:-) a jak w dzien sie wyspi to w nocy spi maksymalnie 4 godziny...
Emilka na razie to była taka jednorazowa niespodzianka:tak:ale ogólnie nie narzekam..najwyżej raz sie budzi miedzy 2 a 4 a później mniej więcej za 4 godz:-)
dzisiaj zjadła o 18 o 20 popiła herbatki i obudziła się dopiero przed 4 a później koło 8:happy:

Wygląda na to, że najgorsze nocki mamy już za sobą:tak:
Teraz dzieciaczki starsze, więcej zjadają to na dłużej wystarczy- może już niedługo znowu będziemy spały przez cłą noc;-):-):-):-)

ja wczoraj pojechałam z mężem do krakowa na zakupy i zostawiliśmy młodą z moją mamą - ściągnęłam mleko 80 ml - niby mało, ale byłoby dobrze gdyby chociaż tyle wypiła - nic nie tknęła, tylko pluła i się darła :baffled::-( nie było nas ok 5 godz, młoda była grzeczna, tylko ostatnie 1,5 godziny były masakrą - już nigdy jej tak nie zostawię :-(
chyba u nas od razu po cycu będzie kubeczek i łyżeczka - butli raczej już się nie nauczy.
a mam pytanie, załóżmy że będę przez rok karmić, to jak przestanę to mam podawać modyfikowane mleko czy wystarczy nabiał pod inną postacią?

mamjakty nauczy sie nic sie nie martw.. poczuje słodki soczek to bedzie ciagła jak ta lala.. albo herbatke malinową(mniam) Ja mojej nie dawałam mleka w proszku tylko takie z kartonika albo prosto od krówki w postaci np kakao alboz miodem, zupek mlecznych, płatków...tzn moja mama dawałagdy byłamk w pracy( ja jednak karmiłam ja do 2,5 roku)

Moja Niuncia jak zje o 21 to budzi sie tak najwczesniej ok 5.30!!Myslalam ze to tylko tak pare dni bedzie ale to juz trwa dwa tygodnie!!Takze chyba juz na stałe odpuscila nocny posiłek!!A teraz zjada jakies max 660 ml!!

reklama
Do góry