reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych bąbelków

Wiesz co Kachasku..moze to jest moj problem,bo ja w ogole nie pije,moze ze trzy szklanki napojow i to jak mi sie przypomni.Moze dla tego mam co raz mniej pokarmu?!!???

reklama
Kachasku gratuluje!!! ja wypijam ok 3 litrow dziennie, praktycznie z butelką wody sie nie rozstaje, przywykłam i mimo że z tej slabszej piersi mam tylko 20 ml, to ta druga ładnie nadrabia tak , że stacza. zaczelam o 24 sciagac pokarm z leniwej piersi, to 4 noc a wydaje mi sie że co dzien wiecej sciagam!!! Tylko ja jestem w tej komfortowej sytuacji, że Eryk zasypia o 20:30 i budzi sie o 5:30, wiec mam kiedy sciagac.

U...pierwszy raz tak na prawde zabraklo mi mleczka ale nie dalam butli....
Ollu, ja jak widze że maly nie może sie najeść zalewam głód herbatką, żeby dał czas cycom na zregenerowanie, jesli zasnie to go budze na dodatkowe karmienie, u mnie to działa i dzidzi tyje ok. 20-30 g na dzien, 20 to było najmniej!!! Z herbatka czy woda jest ten plus ze nie zmniejsza calosci laknienia, tak jak woda przeleci przez organizm i nie ma efektu jak ze sztucznym pokarmem, że potem nie jest glodny.

Ollu, ja jak widze że maly nie może sie najeść zalewam głód herbatką, żeby dał czas cycom na zregenerowanie, jesli zasnie to go budze na dodatkowe karmienie, u mnie to działa i dzidzi tyje ok. 20-30 g na dzien, 20 to było najmniej!!! Z herbatka czy woda jest ten plus ze nie zmniejsza calosci laknienia, tak jak woda przeleci przez organizm i nie ma efektu jak ze sztucznym pokarmem, że potem nie jest glodny.

Ja tez tak robie:tak:

Witam wszystkie czerwcowe mamy i ich skarby
Jestem z wątku mam lipcowych chociaż załapaliśmy sie na czerwiec.Może wy będziecie umiały mi pomóc.
Chciała bym się spytać jak długo wasze pociechy jedzą chodzi mi o pierś
Bo mój bąbelek od jakiegoś czasu ssie po5 min (co 2-3godz) i zaczyna krzyczeć dopiero jak go przytulę to przestaje (to chyba kolki) boję się że się nie najada
Czy któraś z was ma taki problem?

Julkowa może to być spowodowane przez nadmiar połkniętego powietrza. Robisz przerwy na odbicie w trakcie karmienia? Zajrzyj też do buźki czy nie ma tam białego kożuszka na języku, podniebieniu lub policzkach, bo może też być to spowodowane pleśniawką - wtedy trzeba iść do pediatry który zapisze lekarstwo na pleśniawkę.

Sorga,Anni dzieki!!
U mnie dalej skarpetki zamiast piersi...buuuuuuu...chyba sprobuje z ta herbatka.

Zmartwil mnie jeden artkul na necie,ze dziecko powinno tyc minimum150 gram na tydzien,ponizej to juz za malo,a moja malutka to przez ostatnie 2 tygodnie to raptem 280gra przybrala...biedna...jak to jest?zglupialam juz...

Julkowa u mnie bylo podobnie,przyczyna byla plesniaweczka, a jak powietrza sie nalyka w trakcie karmienia to tez wyje i musze ja odbeknac...potem wraca do karmienia i zazwyczaj ladnie zajada...czyli nic nowego nie napisalam hi hi

POwodzenia!

reklama
Szopka,Olla
Dziękuje bardzo dziewczyny za podpowiedz sprawdzę te pleśniawki jeśli to nie bedzie przyczyna to zastosujemy przerwy w jedzeniu

Do góry