reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych bąbelków

Co do butelek z aventu moja mała w końcu załapała o co chodzi. Dzis odciągnęłam 125 ml specjalnie na spacer, bo mała budzi się do karmienia co 2 godziny a spacer trwa około 3-4 godziny i wypiła bez problemu cała butelkę. Tylko zawsze na początku tak smiesznie wysuwa języczek ale jak juz poczuła mleczko to go schowała. Kurcze tylko od paru dni zaczęła jakby więcej ulewać i nie wiem już co z tym zrobic. W przyszłym tygodniu znowu pójde ją zważyć, chociaz po ciuszkach widze że rosnie bo co parę dni odkładam za małe do szafy.
Monia możesz wkleićzdjecie tej butelki gerbera?

reklama
Ja odpukac nie mam problemu z ilością, ale pewnie nie może być tak żeby wszystkie plagi spadły na jedną osobę :baffled:

Piszecie o smoczkach do jedzenia, a ja mam pytanie o uspokajacze. Stosujecie? A jeśli tak to z jakich firm?
Ja podałam dzisiaj małej pierwszy raz na próbę (avent, nie wiem jaki rozmiar), bo zasypiając chce zjeść swoje piąstki. Nie umie znaleźć kciuka i się rozpłakuje zamiast zasnąć.

Moja Laura za nic nie chce smoczka uspokajajacego. Mam firmy canpol od 0 do 6 miesięcy ale wypluwa go od razu a jak juz przez chwile uda sie jej go zatrzymać to powoduje to u niej odruch wymiotny.

Kotku, szybka jesteś :-D

Moja kilka razy go lizała na zewnątrz i nie chciała zassać, ale jak już się przyssała to musiałam siłą wyciągać. :-D Oczywiście jak już zasnęła :tak:

Ogłoszenie dla dziewczyn karmiących mlekiem modyfikowanym:
W Tesco po godz. 22.00 na wszystkie mleka jest rabat 20%. Niestety nie wiem czy ceny są atrakcyjne bo się na tym nie znam, ale jak ktoś używa i ma dostęp do tego sklepu to pewnie warto sprawdzić.

Ja tez uzywam uspokajacza z aventu i musze przyznac ze czesto ratuje mi zycie!!!Kiedy mala miala problemy z grzybiczka nie potrafila zlapac cycuszka bo ja bolalao a ja zwalilam na smoka...przez ten czas bez uspokajacza to chodzilismy do tylu,tak nam w dupe malutka dala :)
Oczywiscie nie pcham tego smoka caly czas,dzidzia musi troche postekac ale czasem ja nie potrafi zasnac albo przed karmieniem jak natychmiast cycka nie moge podac... fajna sprawa.

Ten uspokajacz aventowski ma ten smok taki dlugi i splaszczony troche,czasem Amelce tez sie dzwiga jak pierwszy raz go zassie ale przy cycu tez nam sie zdazy :p

Ja się boję że ten który mam to jest za duży, bo nie znam rozmiaru - dostałam jako gratis w sterylizatorze.

Ja też mam Aventu - rozmiar "0" - przydaje się czasem wieczorami (Efilo u mnie też smoczek zastępuje Zuzi piąstki :tak:), nie zawsze uda jej się go złapać, ale jak już "zaskoczy" jest OK.

A moja Livka za choinke nie kuma ssania smoka woli piastki,kupiłam rózne smoczki i nic to samo jest z butelka

To u mnie jest tak, że Madzia nie ma problemu z jedzeniem z butli (mam Avent), i zupełnie jej nie przeszkadza że po wypiciu pewnej ilości mleka z butli wypluwa i żąda "dojedzenia" na cycu. Natomiast żadne smoki uspokajające jej nie pasują kompletnie. Mam 3 rodzaje - Aventu "0" - silikonowe te płaskie, Canpolu silikonowe profilowane i Canpolu kauczukowe profilowane. Ewentualnie ten ostatni jeszcze jeszcze jest dla Niej w miarę akceptowalny i jak załapie to może 2 minuty w buzi potrzyma (a potem won z buzi), cała reszta wylatuje z wielkim hukiem od razu. Natomiast piąstki ssie jak najbardziej. Wygląda na to że moje dzieci są anty-smoczkowe, bo to samo było z Weroniką.

reklama
Monia możesz wkleićzdjecie tej butelki gerbera?

Kotek tu masz fotke tych butelek, sa dwa rodzaje, mniejsze i wieksze. Ja narazie kupilam te mniejsze co sa na zdjeciu.

51FCF8WHD0L._SS384_.jpg

Do góry