reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

karmienie maluszków

Mój Oliwier też smoka nie chce, raz mu dał R. dwa dni temu bo go samego musiałam z Małym zostawić jak do lekarza szłam to Mały się krzywił i wypluwał... więc przynajmniej narazie nie chce. Na szczęście jeszcze nie potrzebujemy żadnego uspokajacza bo narazie taki z niego aniołek że tylko je i śpi a jak mu się zdarzy że nie śpi przez kilkanaście minut to robi takie wielkie oczęta i ogląda wszystko dookoła :)
Za to wydaje mi się że mamy problem z wzdęciami i nie bardzo wiem co mu dać... od 3 dni tak średnio po 2-3 karmieniach śpi bardzo niespokojnie i cały się napina i brzusio twardy... pije koper włoski ale jakoś nie widzę żeby to miało jakiś skutek. Macie jakieś swoje sprawdzone sposoby, rady na wzdęcia, kolki? :)
sabsimplex, podobno dziala cuda. niemiecki lek , sa polskie odpowiedniki , ale podobno g.. przy tym warte.
W polskich aptekach nie ma , le np tu można zamówić
Sab Simplex | www.sabsimplex.pl | Zam

reklama
Właśnie też słyszałam o tym leku...i przeglądałam różne strony na których można to zamówić...tylko jakieś takie miałam wątpliwości czy to nie jakieś podróbki...Mitra masz sprawdzoną tę stronę? to może z niej zamówie...

Właśnie też słyszałam o tym leku...i przeglądałam różne strony na których można to zamówić...tylko jakieś takie miałam wątpliwości czy to nie jakieś podróbki...Mitra masz sprawdzoną tę stronę? to może z niej zamówie...
Ja na szczęście nie musiałam zamawiać i mam nadzieje ze nie bede musiała, ale kumpela właśnie stamtąd brała. Jak sie boisz to wez za pobraniem a nie płatne z góry.

Sab Simplex rzeczywiście jest rewelacyjny! Z młodszą córką tylko tego używałam i nigdy nie było problemów z brzuszkiem!

Ale to już na poważniejsze kolki jest. Na wzdęcia można coś słabszego. U nas ten espumisan dla maluszków stosowałam (w sumie może ze 3 x bo Maciek nie był kolokwy, mimo mieszanego karmienia) i było ok.

Sab Simplex zawiera tą sama substancję co i "nasze"kropelki przeciwkolkowe tylko o wiele większym stężeniu dlatego jest taki skuteczny.
U nas było tak synek miał kolki od 3 tyg do 3 m przez ten czas podawałam mu wodę koperkową Gripe Water chyba się nazywała była dość skuteczna bo brzuszek bolał bardzo rzadko.Natomiast córeczka miała straszne kolki najczęściej 2 godz po wieczornym zaśnięciu krzyczała wtedy niesamowicie.Niepomagały zadne kropelki typu Espumisan pomógl dopiero lek robiony w recepturze z papaweryna w składzie.Kolki meczyły mała do 8 m:szok: kiedy to okazało się że przyczyną była nietolerancja laktozy i powoli zaczełysmy przechodzić na pepti.

Karola nie pamiętam zupełnie bo to ponad 3 lata temu było ale Nadia miała zwykle koło 19-20 napad i tylko wtedy dawaliśmy, szybko przechodziło i tak do kolejnego wieczora. To nie trwało az tak długo jak mówią o kolce że do 3 miesiąca ale zuzyliśmy praktycznie całą buteleczkę małą. U nas to działało ale wiem, że są przypadki kolek na które takie lekkie specyfiki nic a nic nie działają...musisz próbować i masuj brzuszek przy takim napinaniu...

Dziewczyny, właśnie zaczęłam czytam "Droga mleczna" francuskiej autorki Claude Didierjean-Jouveau z serii Rodzicielstwo Bliskości. Ciekawe rzeczy o karmieniu pisze. Polecam :)

W kwestii kolek :/ u nas poprzednio utrzymywały się do 10 miesiąca. Nic nie pomagało.
Niestety, nie mam dobrych rad. Mam nadzieję, że tym razem będzie lepiej.

reklama
mi mówiono w szpitalu ze dziecko na piersi nie powinno miec niby kolek ?

moja córeczka na szczęscie ładnie zawsze odbije po karmieniu i ja piję dużo herbatek koperkowych, na laktację i widzę że gazy jelitowe też ładnie jej odchodzą, mam nadzieję, że kolki nas nie dopadną

Do góry