reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
Czyli gotujesz normalnie na wodzie i dodajesz później do niej jabłko starte tak?? Sorka, że tak katuję ale ja ciemniak jestem:-p

ja mam taką błyskawiczną, na opakowaniu jest napisane, żeby dodać do gotującej się wody lub mleka i niby w 2 minuty gotowa ;-)
jabłka daje gotowane, podobno lepiej sa przyswajalne od surowych. chociaż juz tyle Ol rzeczy jadła, że muszę spróbować starte jabłko :-)
ostatnio dałam kaszę do słoikowej moreli :-) dziś też tak zrobię.

dziewczyny, ja tak rygorystycznie nie przestrzegam podawania nowych rzeczy...

doktorka kazała wprowadzić zupkę 2 razy dziennie, bo Szymek duży
aktualnie jesteśmy na etapie zupek z mięskiem - małemu aż się uszy trzęsą

nie cierpi tylko jarzynowej z bobovity - ale tu mu się nie dziwię, bo smakuje strasznie:baffled:

no i ma odruch wymiotny przy każdej próbie podania czegoś ze szpinakiem lub brokułem:-D:-D

acha i deserki to uwielbia wszystkie, łasuch jeden

ja dzis nakupilam mnostow deserkow :)

a zastanawiam sie co do tego glutenu, bo jest kilka kaszek glutenowych wlasnie po 5 miesiącu i przepis jest dla dzieci i ktorych wprowadzono gluten, jesli by to tak wprowadzac jak wiekszosc z nas robi, to teoretycznie to dziecko gluten powinno dostac od początku 4 miesiąca, ja mysle ze jeszcze ze 2 tygodnie i malemu zapodam taką kaszke glutenową i niebede sie juz z tym cykac, tzn w wiekszej porcji i samą kaszke, bo teraz regularnie dostaje miarke kaszki do mleka wieczornego

moja zuzia ma 4 miesiace 3 tygodnie i 1 dzien. tydzien temu jadla pol sloiczka musu jablkowego i troszke zupki jarzynowej ale od dwoch dni w ogole juz nie chce jesc tylko mleczko - 4 x 170 ml. jest grubiutka i boje sie ze ja przekarmiam, bo karmie butelka. na noc daje jej 3 lyzeczki kaszki i przesypia cala noc. ale ogolnie to wazy juz prawie 8 kg :(

reklama
a ile dajesz tej kaszki np. do jednego jabłka??

ja jestem bardzo ostrożna ;-) więc na mały słoiczek daję niecałą łyżeczkę od herbaty kaszki.
a dziś kupiłam ciasteczka (wiem, wiem, cukier- te maja mniej niby) Heinza i rozpuściłam pół z gorąca woda i dodałam do słoiczka owocowego. Ol wcinała, aż jej sie rączki trzęsły, hehe ;-)

kupiłam tez nową kaszkę Holle- mam juz jaglana i Ol uwielbia, a teraz będziemy próbować orkiszową :-) jest od 6go miesiąca, ale u nas to już za parę dni :-) no i ta jest glutenowa.
dostałam tez gratis Holle pszennej :-)

o i wpadłam do sklepu, a tam 7 słoików za 4euro :-)
a potem jeszcze odwiedziliśmy polski sklep i teraz mamy jedzenia hoho niezły zapasik ;-)

Do góry