reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie i przepisy maluszków

A my dzisiaj jedlismy deserek z jagodami/Wszystko ok na szczescie.Na razie na nic nie zareagował ufff oby tak dalej!!

Od jutra wprowadzam gluten.

reklama
byłam dziś w rossmanie i kupiłam soczki bobo vity za 1.99 sztuka. nie jest to mega promocja ale ja płaciłam po 2,50 za sztukę, więc się opłaca. zakupiłam jeszcze takie fajne skarpety z pszczółkami i moja mała ma niezły ubaw bo próbuje je zjeść.
kupiłam na allegro jeszcze zabawkę dla mojego stwora :) Coloria - Książeczka rybka (1171613276) - Aukcje internetowe Allegro

a moj lubi obiadki, a deserki jeszcze bardziej, a soczki to juz wogole uwielbia, za to w dzien mleka nie chce pic, i tak ostatnio wypija za jednym razem maks 100 ml, przewaznie to tak 70-80 ml, dobrze ze chociaz na noc obali flache 240 ml, to spokojnie spi do rana :), tak mysle moze by mu juz rano wprowadzic kaszke do jedzenia lyzeczka, moze by mu to lepiej podchodzilo niz mleko, ach nie wiem, jutro go zwaze to moze podejme jakaś decyzje

mój synek chętnie je obiadki ale deserki już nie tak bardzo, z owoców podchodzą mu najbardziej banany, gruszki i malinki, w tym tygodniu wprowadzam mu mięsko a w następnym gluten, a i bardzo lubi herbatkę hipp malina&dzika róża

mój synek chętnie je obiadki ale deserki już nie tak bardzo, z owoców podchodzą mu najbardziej banany, gruszki i malinki, w tym tygodniu wprowadzam mu mięsko a w następnym gluten, a i bardzo lubi herbatkę hipp malina&dzika róża
Mój to w ogóle herbatkowy :) a deserki wszystkie, prócz jagód i obiadki bez mięska narazie. No a na wieczór kaszka smaczny sen łyżeczką przed kąpielą 1h i po kąpieli tankujemy do pełna mleczkiem moim :)

reklama
tak mysle moze by mu juz rano wprowadzic kaszke do jedzenia lyzeczka, moze by mu to lepiej podchodzilo niz mleko, ach nie wiem, jutro go zwaze to moze podejme jakaś decyzje

ja tak zrobiłam i nie żałuję :) przedtem Ol wypijała na śniadanie maksymalnie 100ml mleka, a teraz robie jej kaszkę na 100 mleka i jeszcze owoce daję do smaku i zjada wszyściutko :-)
wczoraj kupiłam tez takie dania szpinak, pietruszka i bazylia, wygląda obrzydliwie, wymieszałam z potrawką z królikiem i poszło wszystko do brzuszka :-)
dziś był dzień bezglutenowy ;-) jutro dam jej kaszkę do podwieczorku.
no i jednak bedę dawac jej odrobinkę codziennie. czytałam ostatnio artykuł o celiakli tu na wyspach i to jest spory problem. no ale tutaj zamiast ostrożnie, od razu dają tosty do ciumkania maluszkom.

Do góry