ja dodaję albo wody albo mm które Pola zjada, wsuwa tylko uszy trzeszcząOlek też lubi tą herbatkę jabłkową z melisą
A ja mu dzisiaj chyba dam poraz pierwszy ziemniaka. Marchewka mu nie podeszła, to może ziemniaka będzie tolerował. A za jakiś czas spróbuję jeszcze raz z marchewką. Tylko nie wiem jak mu zrobić tego ziemniaka, żeby była bardziej rzadka jego konsystencja, może dać tej wody w której się gotował??
reklama
moniSkaBe
Fanka BB :)
ja dodaję albo wody albo mm które Pola zjada, wsuwa tylko uszy trzeszczą![]()
wlasnie.. a moze do obiadku dodam mm i wtedy bardziej bedzie podchodzilo Pawelkowi?
ionka
Fanka BB :)
niektóre słoiki to i ja muszę zorrzedzać. dziś np. Gerbera warzywa z kurczakiem, takie gęste, że łyzka stała. poza tym i tak było okropne, mała sie krzywiła i wypluwała ;-) totalnie bez smaku, jak papier. dodałam troche jabłka i juz zjadła ze smakiem :-)
ziemniaka rozrzedzałam wodą przegotowaną, ale nie tą z gotowania, tylko świeżą- bo gotowałam w łupince.
ziemniaka rozrzedzałam wodą przegotowaną, ale nie tą z gotowania, tylko świeżą- bo gotowałam w łupince.
ja wszystkie warzywa gotuje na parze wiec jak rozrzedam to wodą tą co mam do rozrobienia mleka
ale jak gotujesz bez lupinki to lepiej tą wodą w ktorej gotujesz bo te skladniki odzywdze ktore uciekly z tego ziemniaka są w tej wodzie
ale jak gotujesz bez lupinki to lepiej tą wodą w ktorej gotujesz bo te skladniki odzywdze ktore uciekly z tego ziemniaka są w tej wodzie
M
myszowata
Gość
o ile pamiętam do 10 miesiące nie można podawać dziecku wywarów ani warzywnych ani mięsnychja wszystkie warzywa gotuje na parze wiec jak rozrzedam to wodą tą co mam do rozrobienia mleka
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Wywary warzywne jak najbardziej można, a nawet powinno się (jeżeli się gotuje warzywa na wodzie), natomiast ziemniak zawsze radzą gotować oddzielnie i wywar wywalić. Mięsnych wywarów nie daje się rzeczywiście.
M
myszowata
Gość
dzięki za korektę:-)Wywary warzywne jak najbardziej można, a nawet powinno się (jeżeli się gotuje warzywa na wodzie), natomiast ziemniak zawsze radzą gotować oddzielnie i wywar wywalić. Mięsnych wywarów nie daje się rzeczywiście.
madzia84
Kochamy Ciebie Bartusiu!!
Moj Bartus je geste obiadki,ale my dajemy z bobovita i są zadrze chyba ze zupki takie geste są.
reklama
Wywary warzywne jak najbardziej można, a nawet powinno się (jeżeli się gotuje warzywa na wodzie), natomiast ziemniak zawsze radzą gotować oddzielnie i wywar wywalić. Mięsnych wywarów nie daje się rzeczywiście.
a to nie wiedziałam tego, a wiesz moze dlaczego??? ja nieslyszalam o tym nigdy
no ale jakim cudem rosol jest po 7 miesiącu przecier to wywar miesny i warzywny
Podziel się: