reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

Olek też lubi tą herbatkę jabłkową z melisą :tak:

A ja mu dzisiaj chyba dam poraz pierwszy ziemniaka. Marchewka mu nie podeszła, to może ziemniaka będzie tolerował. A za jakiś czas spróbuję jeszcze raz z marchewką. Tylko nie wiem jak mu zrobić tego ziemniaka, żeby była bardziej rzadka jego konsystencja, może dać tej wody w której się gotował??
ja dodaję albo wody albo mm które Pola zjada, wsuwa tylko uszy trzeszczą :)

reklama
ja tak robię ponieważ moja Pola nie zje gęstego więc co drugi dzień dodaję mleko na przemian z wodą. i z mlekiem bardziej podchodzi. my musimy nawet słoiczki rozrzedzać.

niektóre słoiki to i ja muszę zorrzedzać. dziś np. Gerbera warzywa z kurczakiem, takie gęste, że łyzka stała. poza tym i tak było okropne, mała sie krzywiła i wypluwała ;-) totalnie bez smaku, jak papier. dodałam troche jabłka i juz zjadła ze smakiem :-)

ziemniaka rozrzedzałam wodą przegotowaną, ale nie tą z gotowania, tylko świeżą- bo gotowałam w łupince.

ja wszystkie warzywa gotuje na parze wiec jak rozrzedam to wodą tą co mam do rozrobienia mleka
ale jak gotujesz bez lupinki to lepiej tą wodą w ktorej gotujesz bo te skladniki odzywdze ktore uciekly z tego ziemniaka są w tej wodzie

ja wszystkie warzywa gotuje na parze wiec jak rozrzedam to wodą tą co mam do rozrobienia mleka
ale jak gotujesz bez lupinki to lepiej tą wodą w ktorej gotujesz bo te skladniki odzywdze ktore uciekly z tego ziemniaka są w tej wodzie
o ile pamiętam do 10 miesiące nie można podawać dziecku wywarów ani warzywnych ani mięsnych

Wywary warzywne jak najbardziej można, a nawet powinno się (jeżeli się gotuje warzywa na wodzie), natomiast ziemniak zawsze radzą gotować oddzielnie i wywar wywalić. Mięsnych wywarów nie daje się rzeczywiście.

reklama
Wywary warzywne jak najbardziej można, a nawet powinno się (jeżeli się gotuje warzywa na wodzie), natomiast ziemniak zawsze radzą gotować oddzielnie i wywar wywalić. Mięsnych wywarów nie daje się rzeczywiście.

a to nie wiedziałam tego, a wiesz moze dlaczego??? ja nieslyszalam o tym nigdy

no ale jakim cudem rosol jest po 7 miesiącu przecier to wywar miesny i warzywny

Do góry