reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie i przepisy maluszków

a my dzisiaj jedlismy Puree z marchewki i ziemniaczka z jagniecina... i co? i nic.. temu mojemu dziecko nic nie smakuje.
Zje, ale ze skrzywiona mina.. dzisiaj co ja wyprawialam przed nim zeby kilka lyzek zjadl. Tancowalam przed bujawka :-D
jakby ktos mnie zobaczyl to by powiedzial, ze jestem walnieta w glowe :-D

reklama
a ja dla malego mialam dzisiaj deserek jabłko wionogrono z dziką różą ale tak bylo tego ok 50 ml, i sobie mysle dam mu troszke sliwki suszonej sprobowac i dałam mu tak ze 20 ml i jak mu ta sliwka smakowała ach jak nic nie bedzie to jutro bedzie reszte sliwki zajadal :)

u nas odpukać mały zajada wszystko, marchewki samej nie daje bo twarde kupki są ale wciąga wszystko jak leci, pół słoika to mało

a zaczynasz od 6 miesiąca? będziesz miala szeroki wybór :-)
Właśnie czytałam, że nawet jak się zaczyna rozszerzanie diety po 6 miesiącu, to powinno się na początku wprowadzać to co jest dozwolone po 4 i 5 miesiącu, a mięsko chyba po miesiącu gdzieś dopiero. Nie śpieszy mi się za bardzo, bo wracam do pracy dopiero (albo już) w styczniu, więc mały ma czas żeby się wdrożyć ;)

a ja dzis bylam na zakupach i udalo mi się kupic tą kaszke jaglaną :) jest w sklepach organic food i generalnie pewnie tylko tam, bo jak w piotrze i pawle jej nie ma to w zadnym innym markecie pewno tego nie dostane
i w rosmanie udalo mi się kupic to danie gerberka z rybą po 5 miesiącu, ostatnio wszedzie na to czatowalam i nie moglam znalezc i się udalo :)
a jutro bedziemy probowac miesko :)
kaszke jaglaną mysle ze dopiero w czwartek podam malemu

też poluję na te kaszę jaglaną ale w moim mieście (małym) raczej jej nie dostanę..buuu...przy okazji w wawie będę szukać:-)

tam na ichniej stronie jest napisane, że jaglana i orkiszowa przeciwdziałaja zaparciom :-) no u nas by sie zgadzało, hehe ;-) od poniedziałku zaczynam dawać orkiszową, dzis chciałam dokupic wicej jaglanej, bo nam pomału sie kończy i nie było :crazy: czyli też będę polować hehe :-p

po południu Ol dostała do żucia chrupka kukurydzianego pierwszy raz :-D wsadziłam jej do rączki, a ona nie wie, co z tym zrobić, jak ją naprowadziłam, to taką minę miała hahaha :-D no a potem chciała jeszcze i jeszcze :rofl2:

achhh, jaka ta moja córka samodzielna :-p :rofl2:

reklama
Do góry