reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
a to nie wiedziałam tego, a wiesz moze dlaczego??? ja nieslyszalam o tym nigdy

no ale jakim cudem rosol jest po 7 miesiącu przecier to wywar miesny i warzywny
Też nie wiedziałam czemu, ale znalazłam:
"Pamiętaj. Jeśli twój maluszek jest alergikiem lepiej z zupkami gotowanymi na mięsie poczekać nawet do 3 urodzin. Zupy na wywarze mięsnym zawierają silnie alergizujące białko." - Jak przygotować zupkę dla niemowlaka? - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety

A o rosole pierwsze słyszę

Dziewczyny, nie zabijajcie za powtarzanie tematu, ale mam problem z tym glutenem. Niby dzieciom butelkowym trzeba wprowadzać po 5 miesiącu, ale kaszki glutenowe np z Bobovity i Nestle są po 6 miesiącu i nie wiem, czy to dawać?:baffled:

Ale afere robia z tym glutenem...czy to aby nie przesadzone? dzisiaj czytalam ,ze tylko 10% populacji jest uczulona.Moj gluten dostaje,kaszke manne.Ok 2 lyzki.Nic mu nie jest.

Szczerze im wiecej czytam tym to wsystko wydaje mi sie poronione........Daje tak jak mi serec i mozg.

POza tym odkrylismy okropna zupke z HIPPA zupa krem jarzynowa,wali na odleglosc kalafiorem,maly zjadl 3 lyzeczki i zaczal pluc a on stworzeniem wszystkozernym jest:Dwiec to jest na prawde ohydztwo.

Mam manne blyskawiczna za 2 zl ze sklepu.Nalewam troche wody do ganka wsypuje ze 2 lyzki manny,ciagle mieszam az sie zrobi papka trwa to gora 3 min az sie zagotuje.I dolewam dla smaku troche soczku Jasia albo herbatki.Nie robie na mleku bo my cycowi:)

Co wiecej maly sie tym cholernie zajada,lyzke chce wrwac nic mu tak nie smakuje.A mial 2 inne kaszki z bobovity i plul nimi na odleglosc.

reklama
Do góry