reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

dzieki dzieki :))))
a jak dawałyscie soczki to odrazu wam wypijały czy grymasily na początku?? bo soczek marchwiowy to tak sobie też :p
u mnie soczek marchewkowy to była tragedia, Pola pluła dalej niż widziała a teraz od kiedy kupuję nie ten taki bardzo gęsty tylko znalazłam taki z bobo fruta nie bardzo gęsty to jakbym jej dała to cała butle by wypiła. a na ppoczątku jak dostaje nowy smak soczku to się krzywi ale później już jest w porządku, jedyny sok jaki nie podszedł to jabłko-malina. co jest dziwne bo herbatki z maliną tak, deserki też a ten sok jest ble :-)

reklama
Witajcie:)u nas soczki z marchewki były be na poczatku. Dałam kilka razy pół soczku i pół mleka zmieszane to piła. Póżniej zmniejszyłam ilość mleka i dziecko przyswoiło smak marchewki.Podobnie z zupkami które pluła.Dawałam kilka razy na łyżeczce żeby się nauczyła jeść.Ponieważ pluła dawałam rozrzedzone mlekiem .Na dzień dzisiejszy je wszystko co podaję łyzeczką a soczki ostatnio bobofruty.
Wczoraj byliśmy poogladac zestawy obiadowe z porcelany ,bo chce kupić cos na przyjecia .Kupiłam tylko tarkę szklaną i dziś dziecku dałam samego startego banana:)

dzieki dzieki :))))
a jak dawałyscie soczki to odrazu wam wypijały czy grymasily na początku?? bo soczek marchwiowy to tak sobie też :p
marcheweczka była jedzona chętnie a jabłko nie i tak zostało:-) po tej paczce z nutrici pewnie niebawem dostaniesz drugą,mi dziś przyszła a w niej produkty bebilon:mleko następne,kaszka, śliniak,poradnik

moja samej marchweki na pewno nie zje ;-)
dziś była rybka na obiad, na dodatek z pomidorami, więc teraz będzie obserwacja ;-) mam nadzieję, ze nie ma alergii.

no i wg słoików po 6tym miesiącu można dawać jogurt... nawet kupiłam taki Hippa.

u nas sama marchewka ok ale powoduje twardsze kupki więc odpuszczam, ogólnie mały wcina wszystkooo doszczętnie wszystko

reklama
u nas sama marchewka ok ale powoduje twardsze kupki więc odpuszczam, ogólnie mały wcina wszystkooo doszczętnie wszystko

My kilka dni pod rząd jedliśmy obiadki z Gerbera warzywa - mięso i akurat każdy był z marchewką. Dwa dni nie było kupki, więc teraz odpuszczam przez kilka dni marchewkę. Jemy teraz obiadki z Hippa bez marchewki. Mój też zjada wszystko :)

Do góry