reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
Krzys pije nan active 1, mysle ze od wrzesnia przejdziemy na 2, raczej nie bede zmieniac mleka, na razie to nam dobrze sluzy, chyba ze przy 2 cos wyjdzie

no właśnie, w mleku nie powinno być glutenu, chyba, że to kaszka z glutenem na mleku następnym ;-)

ja jeszcze nie wiem, czy przejdę na "2" czy zostanę na "1".
na puszce jest napisane "from birth onwards" czyli nie ma wieku, w którem trzeba przestać je podawać ;-)

aaaa i w końcu jak z częstotliwością podawania glutenu teraz?? bo czytałam 2 razy w tygodniu i że codziennie. to w końcu jak??

dzieci po 5 miesiącu mogą jesc juz sliwki suszone, myslicie ze te co sie kupuje w sklepie na dziale bakaliowym bedą dobre to są zdaje sie sliwki kalifornijskie, czy te nie mogą byc??

katrinka myślę, że suszona śliwka to suszona śliwka ;-) ja dawałam Oli takie zwykłe, nie ze słoika ;-) tylko uważaj, bo takie słodkie wychodzi, że aż mała buzi wykrzywiała ;-)

apropos słoiczków to my mieliśmy wprowadzać z mięskiem ale narazie nam królik, indyk i kurczaczek szkodzi :( no jakiś jarosz będzie :( ale tak poważnie brzydka buzka i to od razu w ten sam dzień. a jak u Was ?

apropos słoiczków to my mieliśmy wprowadzać z mięskiem ale narazie nam królik, indyk i kurczaczek szkodzi :( no jakiś jarosz będzie :( ale tak poważnie brzydka buzka i to od razu w ten sam dzień. a jak u Was ?

przenioslam Twoj post tutaj bo tutaj bardzeij pasuej.

A dlaczego juz mieso?????

Ja dzisiaj bylam w rossmanie i nakupowalam malemu sloiczkow ze 30 bedzie:D na miesiac poltorej starczy a potm sloiczki to juz okazjonalnie.Zaczynam sama gotowac .

Apropo rossmanowskich sloiczkow babydream to tam rzeczywiscie sa od 4 miesiaca z miesem.

Co do golebia.Moj dziadek choduje.I sa mega eko.A ich miesko jak najbardziej dla niemowlaka sie nadaje.

przenioslam Twoj post tutaj bo tutaj bardzeij pasuej.

A dlaczego juz mieso?????

Ja dzisiaj bylam w rossmanie i nakupowalam malemu sloiczkow ze 30 bedzie:D na miesiac poltorej starczy a potm sloiczki to juz okazjonalnie.Zaczynam sama gotowac .

Apropo rossmanowskich sloiczkow babydream to tam rzeczywiscie sa od 4 miesiaca z miesem.

Co do golebia.Moj dziadek choduje.I sa mega eko.A ich miesko jak najbardziej dla niemowlaka sie nadaje.
Widzisz myślałam że mój post zniknął :) więc zmiksuj oba ten z ogólnego i zostaw gdzie chcesz. No pediatra kazał hmm no już nie wiem co z tym mięskiem. ale oglądaliśmy dziś Oliwki chrzciny i ona na pół roku szamała rosół z makaronem :) ale nie pamiętam jak to było z tym wprowadzaniem wtedy. Jeszcze raz przepraszam za zdublowanie postów.

reklama
ja daje z miesiem od 2 dni, zwyklych warzywnych nie chcial jesc, te z miesem chociaz pare lyzek zje.

dajcecie kaszke butelka? jesli tak to przez jakie smoczki? chcialam tac malemu kaszke przez TT smoczki od kaszki, ale od razu sie zakrztusil i skonczylo sie histeria i w ogole nic nie zjadl, nawet mleka nie chcial tylko wrzask byl jak chcialam butle dac :/

Do góry