reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

dziewczyny, ktoras z was dodawala odrobine smakowej kaszki dla zmiany smaku, mam pytanko ile tej kaszki dodawalas??? czy mleko robilas tak jak zawsze z przepisu i do tego kaszka, czy wiecej wody przez to ze jest kaszka i ile tej kaszki na jaką porcje mleka???
Ja normalnie robię porcję mleka i dodaję kaszkę jak do butelki to rzadką a jak karmimy łyżeczką to gęstszą konsystencję robię

reklama
dzięki dziewczyny, ja chyba bede musiala malemu na początek dodawac odrobine jakiejs kaszki do mleka na wieczor, chce zeby pil to przez butle, bo on mleka wiecej nie chce wypijac, a od kilku dni budzi sie ok 4-5 i obraca sie na brzuch i marudzi, dzisiaj obudzil sie o 4 o 5 dałam mu mleko to wypil 100 ml i zasnął i myslalam ze od 9 pospi, ale obudzil sie o 6 i znowu chcial mleka bo do tej pory zwykle spal do 6 i o 6 jadl mleko, wiec musialam mu znowu zrobic i zjadl 50 ml mleka i zasnął i do 8 ladnie spal sprobuje kupic jakąś kaszke i zobaczymy jak bedzie

Ja karmie piersia a kaszki kupuje na mleku mm. Wcina i jest ok. A uczulona jest na składnik jakiś humany1plus. Na 150 wody do butelki daje 5miarek od mleka mm. Czyli 5 płaskich łyzeczek mniej więcej. Gęściejsza zrobiłam ,zeby dac łyzeczka ale pluła. Daję tylko jeden posiłe inny niz piers. Zjadła kaszke to skończymy póżniej słoiczek z brokułami. Jutro bedzie deserek jabłko z gruszka. Przeczytałam ze przed daniem ze słoiczka dawać pierś ale wtedy nic by pewnie nie spróbowała.

Ostatnia edycja:
Własnie ostatnio kupiłam w tesco rózne słoiczki,bo w marche słaby wybór obiadków bobovity. Miedzy innymi własnie ziemniaczek za szpinakiem:) A w inter marche widziałam dziś obiadek gerbera z kaszą jaglaną i z jagniecina i czyms jeszcze. A że z miesem to nie brałam. Milenka wtrzachnęła brokuły , mało jej było pół słoiczka, nic nie pluła:) a dziubek otwierała jak małe pisklę:) Cieszę sie:)

Dziewczyny dzisiaj opijam pierwszwgo ząbka Milenki:)Już jest:)Prawa dolna jedyneczka, a lewa pewnie za kilka dni bedzie:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry