reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
Heronek- bądź twarda, to Twoje dziecko i Twoje zasady! mojej też chceli dać do polizania tortu na chrzcinach (!!!) bo tak patrzyła... no opierniczyłam wszystkich równo!

Candy- dawno Cię nie było :)

ja zapisuje sobie, co i jakie nowości Ol zjadła i powiem Wam, że uzbierała się tego spora ilość. w kolejności:
marchewka, ziemniak, kaszka ryżowa, jabłko, dynia, gruszka, kaszka kukurydziana, pietruszka, pasternak, jagody, seler, por, brokuły, kalafior, morele, indyk, kukurydza, brzoskwinia, cebula, kasza jaglana, banan, szpinak, rzepa.
większośc z tych produktów była w słoikach, np zupka jarzynowa z kalafiorem ;) no ale sie liczy :)

Ładna lista:-) A kiedy pierwszy raz podałaś banana, gruszkę i szpinak? pytam bo mam w domku takie słoiczki dla mojego synka i nie wiem czy mogę mu już dać czy nie....

Marcóweczki napiszcie mi proszę kiedy należy rozszerzyć dietę dzidziusia karmionego piersią - cały czas myślałam, że do 6 miesiąca tylko mleczko mamy ale ostatnio spotkałam się z innymi opiniami :sorry2: Jak u Was to wygląda?

Marcóweczki napiszcie mi proszę kiedy należy rozszerzyć dietę dzidziusia karmionego piersią - cały czas myślałam, że do 6 miesiąca tylko mleczko mamy ale ostatnio spotkałam się z innymi opiniami :sorry2: Jak u Was to wygląda?
wg naszej pani pediatry to jak dziecko ukończy 6 miesiąc z tym, że jak ukończy 5 należy gluten wprowadzić:-/ No ale mój synek jest na sztucznym, więc o szczegóły nie pytałam...

naughty&happy ja rozszezac bede dopiero po skonczeniu 6 miesiaca, jak wejdziesz na watek "u lekarza" tam napisalam dlaczego :0) moje zdanie jest takie, ze nie ma sie co spieszyc, bo mozna wiecej niechcacy zaszkodzic.

Mojej córci juz wprowadziłam marchewkw ,jabłuszko, kaszke ryzową waniliową a dzisiaj otworzyłam bananową, raz jadła zupkę jarzynową a dzisiaj brokuły. a tak to tylko piers

Ładna lista:-) A kiedy pierwszy raz podałaś banana, gruszkę i szpinak? pytam bo mam w domku takie słoiczki dla mojego synka i nie wiem czy mogę mu już dać czy nie....

gruszke dośc szybko, bo jakieś 2 tygodnie po pierwszej marchewce.
banana przedwczoraj, ale uczulił :(
szpinak wczoraj, z tym, ze ja znalazłam taki bez mleka w składzie. mam tez taki z mlekiem, ale poczekam.

dziewczyny, ktoras z was dodawala odrobine smakowej kaszki dla zmiany smaku, mam pytanko ile tej kaszki dodawalas??? czy mleko robilas tak jak zawsze z przepisu i do tego kaszka, czy wiecej wody przez to ze jest kaszka i ile tej kaszki na jaką porcje mleka???

reklama
Katrinka ja kaszke daje tylko łyżeczką...
robię 100ml mleka, wlewam do miseczki, dodaję kaszki na oko, żeby konsystencja była dobra (ja mam takie bezmleczne i bezsmakowe) i do tego łyżeczkę od herbaty owoców dla smaku.
powiem wam, że ta jaglana z owocami jest naprawde smaczna, nawet na mm ;)

Do góry