reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
moj przewaznie zje 1/3 sloika owocow, a warzywne rzeczy to ledwo pare lyzek. raz zdarzylo mu sie zjesc pol sloika owocow. za to soczki rozrobione z woda pije chetnie
w sumie to nie wiem czy on jeszcze chce czy nie jesc, bo zaczyna pokrzykiwac i sie wiercic, ale jak lyche wkladam to zjada. tyle ze mi sie wydaje ze mu sie juz nudzi to siedzenie.
mam to samo z moją Polą. wierci się i skacze po paru łyżkach a jak jej włożę łychę do buziaka to zjada i nie wiem właśnie czy dawać dalej czy robić stop. jutro pierwsza zupka, ciekawa jestem jak nam pójdzie. a soczków moja mała to nie bardzo coś chce pić, woli wodę lub herbatki

A ja to mam w ogole gagatka.Rano po przebudzeniu ok 9,co godzine chce cyca, i cyca ,cyca.I tak mniej wiecej do 14.Potem to juz w ogole moze nie jesc.Cyca nie chce.Przed snem tak samo.Gdyby porzadnie zjadl przed snem to by pewnie przespal cala noc a tak pobudka.Ok 20 zasypia i pobudka ok 2 potem o 5 potem to juz roznie ale biore go do lozka i dosypiamy.Po malu wprowadzamy jedzonko.

Dzisiaj byla marchewkowa z ryzem jak on to wpierdzielał!!! az uszy sie trzesly.Kaszki na noc dostaje ok 2 lyzki stlowe od wczoraj i lepiej mi spi.Ogolnie ok 13 ja bym mogla wyjsc z domu i wrocic na nocne karmienie bo on juz cyca nie chce.Pluje nim.Nie wiem co to ma znaczyc....I zaczelo sie to ok 2 tyg temu a marchewke dostal dopiero przedwczoraj.

Ja narazie nie moge dawac słoiczków,bo wiadomo zmieniłam mleko i musze poczekac czy sie polepszy jak tak to od przyszłego tyg jak pediatra zadecyduje.Oby bebiko pomóg,bo Bartus juz sie do niego przyzwyczaja.

reklama
moja spokojnie zjada maly sloiczek obiadku, a w poniedzialek zjadła 3/4 dużego z indykiem. owocki jak juz je, to też cały słoik, chyba że nie smakuje jej, np gruszka ostatnio nie idzie... ale dziś wszamała caluśki słoiczek moreli.
tylko mleko jest beee, chociaż dzis na kolację wypiła 180 :D

Do góry