reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
ionka u mnie też tak czasami Kinga robiła,jak jej dawałam kaszkę na noc.
wtedy odstawiałam na trochę butlę.brałam ja na odbicie,albo,żeby sobie chwilkę odpoczeła i później znowu jej dawałam.
albo jadła(więc podejrzewam,że się zmęczyła po prostu,bo faktycznie zawsze zlana była potem jak ciągnęła butlę),albo nie jadła(wtedy byłam pewna,że głodna po prostu nie jest).
A jak ciągnęła butlę i krzyczała to to był znak dla mnie,że nie leci jak trzeba,więc albo smok się zapchał,albo za gęstą kaszkę zrobiłam.

ionka - i co wtedy robisz?? Bo u nas czasami pomaga trzymanie do odbicia i czasami zje po odbiciu a czasami dalej jest wrzask i nie chce jeść:-(

dzięki Fenix, spróbuję jeszcze w jakiejś innej pozycji, chociaż ja od początku karmię w jednej, ciągle tej samej:-)

no przeważnie nic nie działa :( albo daję jej pooglądać tv <wstyd> jednym okiem, to zjada więcej.
albo chodzę z nią po domu i ona coś tam pije, ale wiem, że to na dłuższą metę niemożliwe...

no przeważnie nic nie działa :( albo daję jej pooglądać tv <wstyd> jednym okiem, to zjada więcej.
albo chodzę z nią po domu i ona coś tam pije, ale wiem, że to na dłuższą metę niemożliwe...
ionka nie ma się czego wstydzic.
ja zeby moja zjadla troszke zupki zajmuje ja własnie minimini i wtedy zajeta bajką(chociaz i tak wiem,ze niewiele rozumie,ale najwazniejsze ze bajka kolorowa)cos tam łyka.
ostatnio to w ogole moja mała mi na kompa sie pcha.włączę jej jakąs piosenkę Gumi misia albo coś i od razu banan na twarzy i świrujemy .
co do karmienia w ten sposob,to wiesz...ja tez nie chcialabym jej uczyc,ze bede za nia biegac i jak karmic w kazdym miejscu i w kazdy sposob,ale jak dla mnie to najwazniejsze jest to,zeby zjadla,bo wiem,ze jak sie uprze to nie zje nic...wiec niestety jestem na przegranej pozycji.
mam nadzieje,ze jak podrosnie i bedzie wiecej rozumiala to to sie zmieni.oby :tak:

A próbowałaś wtedy dać drugą pierś? A może już nie chce więcej po prostu?
No próbowałam, ale też płacze i głowę odwraca. A wcześniej nie jadła tak krótko, przed chwilką też ją karmiłam to ciągnęła cyca przez 45 minut, no i wtedy mam pewność, że się najadła, tym bardziej, że w czasie karmienia to z tego drugiego cycka swobodnie wyleci około 100 ml mleka

Tylko ona zaczyna się wyginać i płacze i odwraca głowę od piersi:-(

No próbowałam, ale też płacze i głowę odwraca. A wcześniej nie jadła tak krótko, przed chwilką też ją karmiłam to ciągnęła cyca przez 45 minut, no i wtedy mam pewność, że się najadła, tym bardziej, że w czasie karmienia to z tego drugiego cycka swobodnie wyleci około 100 ml mleka
Myślę, że powinnaś zaufać małej. Może się najada w 5 minut po prostu, a pozostały czas przy piersi to zabawa. A to krótkie ssanie to jest po jakim odstępie od poprzedniego karmienia? Bo może chciała się tylko napić, a nie była głodna?

Jeszcze możesz opisać problem na tym forum: http://forum.gazeta.pl/forum/f,570,Karmienie_piersia.html
tam są bardzo doświadczone matki-karmicielki ;)

dziewczyny ratujcie, bo sama nie wiem co o tym myśleć. Od kilku dni Basia w dzień je z cyca bardzo krótko, tzn. średnio 5 minut, czasami jest jedno lub dwa dłuższe karmienia około 40 minut. Ale martwią mnie te króciutki posiłki, po tych kilku minutach Basia zaczyna płakać i odwracać główkę w tył, aż cała się tak mocno wygina a po chwili znów próbuje złapać brodawkę ssie chwilkę i wszystko zaczyna się od początku. Myślałam, że to może przez te upały ale od 3 dni nie jest aż tak gorąco a problem pozostał. Chyba jutro przejdę się do pediatry, żeby chociaż sprawdzić ile dobrała.

U mnie tez tak jest i mam na to swoją teorię:sorry2: Mojej chce się po prostu pić.:-D Jak spije z cyców chude mleczko czyli sie napije to pręży sie, wygina i wtedy dajej jej herbatki koperkowej i dudni flache do dna :-) Prezy sie dlatego bo juz zaczyna lecic mleko tłuste czyli te którym sie najada a ona chce tylko pić:sorry2:
Spróbuj Basi dac herbatki:-) ta teoria sie sprawdzala mimo paru dni chłodniejszych wiec moze u ciebie tez tkwi problem w piciu:)

Ostatnia edycja:
reklama
moj przewaznie zje 1/3 sloika owocow, a warzywne rzeczy to ledwo pare lyzek. raz zdarzylo mu sie zjesc pol sloika owocow. za to soczki rozrobione z woda pije chetnie
w sumie to nie wiem czy on jeszcze chce czy nie jesc, bo zaczyna pokrzykiwac i sie wiercic, ale jak lyche wkladam to zjada. tyle ze mi sie wydaje ze mu sie juz nudzi to siedzenie.

Do góry