reklama
patinka_1985
Szczęśliwa mama i żona :)
U nas dzięki wprowadzeniu obiadków unormował sie czas jedzenia. Teraz mały je ok 9:00 mleczko mamusiowe, o 12:00 zupka narazie Słodka Marchewka Pół dużego słoika zjada że az sie uszy trząsą i jak jest koniec to jest płacz. Daje pozniej soczek i za godzinke cycusia sie domaga. Później co 3 godz mleczka mamusiowe
Dzisiaj chce wprowadzić kaszke bananową. Troche mam stracha. Oczywiście ja jak zawsze nie czytam dokładnie grrr i wziełam kaszke ryżową od 4 mc. bananową. Ciesze sie jak głupia. Przychodze do domu i patrze a tamn pisze ze mam mleko dodać. No i sie zastanawiałam czy mam odciągać czy jak ale w koncu doszłam do wniosku ze zrobie troche bebika i dorzuce 2-3 miarki tej kaszki i bedzie git.
Zobaczymy jak mu bedzie to smakować :-)
Dzisiaj chce wprowadzić kaszke bananową. Troche mam stracha. Oczywiście ja jak zawsze nie czytam dokładnie grrr i wziełam kaszke ryżową od 4 mc. bananową. Ciesze sie jak głupia. Przychodze do domu i patrze a tamn pisze ze mam mleko dodać. No i sie zastanawiałam czy mam odciągać czy jak ale w koncu doszłam do wniosku ze zrobie troche bebika i dorzuce 2-3 miarki tej kaszki i bedzie git.
moniSkaBe
Fanka BB :)
o miniskabe- dajesz mleko zagęszczone kleikiem łyżeczką czy butlą?jak butlą to jakie proporcje, bo na odwrocie jest napisane że podawać łyżeczką.
butelka.
sypie tak na oko.
Wzielam miarke z mleka, ktorego nie uzywam - Nutramigen i sypie tak okolo 1,5 miarki do 120 ml mleka.
Jak robie wiecej mleka np 150 ml to prawie cale 2 miarki.
moniSkaBe
U nas dzięki wprowadzeniu obiadków unormował sie czas jedzenia. Teraz mały je ok 9:00 mleczko mamusiowe, o 12:00 zupka narazie Słodka Marchewka Pół dużego słoika zjada że az sie uszy trząsą i jak jest koniec to jest płacz. Daje pozniej soczek i za godzinke cycusia sie domaga. Później co 3 godz mleczka mamusiowe
no juz bez przesady. Kilka dni w ta czy w ta nie zrobi raczej roznicy :-)
magmadzia
dziewczyny ratujcie, bo sama nie wiem co o tym myśleć. Od kilku dni Basia w dzień je z cyca bardzo krótko, tzn. średnio 5 minut, czasami jest jedno lub dwa dłuższe karmienia około 40 minut. Ale martwią mnie te króciutki posiłki, po tych kilku minutach Basia zaczyna płakać i odwracać główkę w tył, aż cała się tak mocno wygina a po chwili znów próbuje złapać brodawkę ssie chwilkę i wszystko zaczyna się od początku. Myślałam, że to może przez te upały ale od 3 dni nie jest aż tak gorąco a problem pozostał. Chyba jutro przejdę się do pediatry, żeby chociaż sprawdzić ile dobrała.
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Mój zawsze tak krótko je, a waży 7,5 kg jak nie lepiej. Jak skończy jeść z jednej piersi, to daję mu drugą.
magmadzia
Tylko ona zaczyna się wyginać i płacze i odwraca głowę od piersi:-(
Fenix83
wiesz moja miała podobnie.do tej pory często tak robi.dziewczyny ratujcie, bo sama nie wiem co o tym myśleć. Od kilku dni Basia w dzień je z cyca bardzo krótko, tzn. średnio 5 minut, czasami jest jedno lub dwa dłuższe karmienia około 40 minut. Ale martwią mnie te króciutki posiłki, po tych kilku minutach Basia zaczyna płakać i odwracać główkę w tył, aż cała się tak mocno wygina a po chwili znów próbuje złapać brodawkę ssie chwilkę i wszystko zaczyna się od początku. Myślałam, że to może przez te upały ale od 3 dni nie jest aż tak gorąco a problem pozostał. Chyba jutro przejdę się do pediatry, żeby chociaż sprawdzić ile dobrała.
jak próbowałam ją karmic na siedzaco to też łapała cysia i po chwili wyginała sie do tyłu.
dlatego probowałam karmic też w innych pozycjach.
zazwyczaj wystarczyło żebym przeniosła się z nią na łóżko i wtedy już normalnie ssała,więc podejrzewam,że było jej po prostu niewygodnie.
może spróbuj tak zrobic z Basią.
co do długości karmienia to Kinga też nie ssie zbyt długo cyca ok 5 do 10 minut.
reklama
magmadzia
ionka - i co wtedy robisz?? Bo u nas czasami pomaga trzymanie do odbicia i czasami zje po odbiciu a czasami dalej jest wrzask i nie chce jeść:-(
dzięki Fenix, spróbuję jeszcze w jakiejś innej pozycji, chociaż ja od początku karmię w jednej, ciągle tej samej:-)
dzięki Fenix, spróbuję jeszcze w jakiejś innej pozycji, chociaż ja od początku karmię w jednej, ciągle tej samej:-)
Ostatnia edycja:
Podziel się: