ale jak wsypać kleik do zupki, czy rozrobić z wodą i wymieszać dopiero?mozesz kliekiem zagescic.
reklama
muszę tak wypróbować bo sama zupka dla małej to na 40 min wystarcza a później jest głodnaNie no wsyp troche do zupki i mieszaj az uzyskasz porzadana konsystencje.
Kurcze widze że większość dzieciaczków wcina już warzywka a niektóre nawet owoce coraz częściej myśle żeby Oli wprowadzić coś innego a nie tylko mleko i mleko ale boje się czy nie za wczas. Mała dodatkowo je nutramigen chociaż nie ma stwierdzonego uczulenia, je go z zupełnie innych powodów. Może najwyższy czas coś jej urozmaicić :-)
Mój młody też je nutramigen (z powodu kolek, które miał). Zaczęłam wprowadzać mu inne jedzenie ponad dwa tygodnie temu - takze myśle, że mozesz spróbować
Zaczęłam od marchewki, potem jabłuszko. Potem soczki jabłkowy i jabłkowo-marchwiowy. Jadł już też bananka. Wszystko ze słoiczków bo nie chce mi się babrać z takimi ilościami jedzenia
Wczoraj dostał tez kaszkę ryżową.
Tyle tylko, ze ja mu nie daję narazie codziennie tego jedzonka. Codziennie oprócz mleczka pije soczki.
Dziś moja córcia spróbowała cusik innego niz cyc :-) Pierwszy raz soczku jabłkowego...wydudniła do dna co jej przyrzadzilam...tzn 20ml soku i 30wody-mam nadzieje ze to nie za duzo jutro jak bedzi oki to dam jej 40 soku i 60wody bo jej smkowal strsznie chyba moge taka ilosc co?? mialam czekac jeszcze 3 tyg jak jej rozszerze diete ale mam cicha nadzieje ze polepsza sie kupki po nim bo znowu sa mega problemy z jej zrobieniem a podobno jabłka dzialaja rozluznijaco;-)
a jaki polecacie kubek niekapek
a jaki polecacie kubek niekapek
Grześ też tak robi ( moim zdaniem ta zupka jest mało treściwa )mamusie drogie poradźcie coś: moja Pola zjadła cały słoiczek zupki marchewkowej z ryżej, w słoiczku jest 125 g. zjadła to 10:30 a 11:15 ona bek i głodna zjadła jeszcze 90 ml mleka i dziecię zadowolone. czy można zagęszczać takie zupki i czym to robić? boję się że Pola będzie zaraz głodna po takiej zupce. chyba że trafił mi się głodomorek :-)
Dołóż do niej kleiku lub spróbuj innej np. Zupki jarzynowej krem z HIPPA.
Grześ ją bardzo lubi i pomimo tego, że nie ma w niej zagęszczacza wytrzymuje po niej przynajmniej 3,5 - 4 godz. :-)
neska11
Igi 04' Błażej 10'
Ja przedwczoraj dałam małemu jabłuszko ,ale nie zrobiło na nim specjalnego wrażenie;-):-) A wczoraj soczek jabłkowy , pił aż mu się uszy trzęsły , aż mnie to dziwiło bo pić to on nigdy za bardzo nie chciał ani wody ani herbatki.
Młoda mamuśka:)
Fanka BB :)
...
Ostatnia edycja:
reklama
Dronka polecam Ci ten BoboLAND - Sklep internetowy dla bobaska i jego mamy .Moj Jas pije z niego odkad skonczyl 2,5 miesieca.Co do soczkow to tez juz pijemy.Byl juz jablkowy,jablko-winogrono,winogrono melisa rumianke-i ten najlepiej smakuje,a no i gruszka.Z jablka zrezygnowalismy bo maly mial z 4 kupy dziennie.
Eidit,nie wiem czemu napisali ,ze od 6 mies ,bo na instrukcji pisze ,ze od 4.Zamawilamana allegro za 18 zl chyba.
Eidit,nie wiem czemu napisali ,ze od 6 mies ,bo na instrukcji pisze ,ze od 4.Zamawilamana allegro za 18 zl chyba.
Podziel się: