reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
Kurcze widze że większość dzieciaczków wcina już warzywka a niektóre nawet owoce coraz częściej myśle żeby Oli wprowadzić coś innego a nie tylko mleko i mleko ale boje się czy nie za wczas. Mała dodatkowo je nutramigen chociaż nie ma stwierdzonego uczulenia, je go z zupełnie innych powodów. Może najwyższy czas coś jej urozmaicić :-)

Mój młody też je nutramigen (z powodu kolek, które miał). Zaczęłam wprowadzać mu inne jedzenie ponad dwa tygodnie temu - takze myśle, że mozesz spróbować:)
Zaczęłam od marchewki, potem jabłuszko. Potem soczki jabłkowy i jabłkowo-marchwiowy. Jadł już też bananka. Wszystko ze słoiczków bo nie chce mi się babrać z takimi ilościami jedzenia:)
Wczoraj dostał tez kaszkę ryżową.
Tyle tylko, ze ja mu nie daję narazie codziennie tego jedzonka. Codziennie oprócz mleczka pije soczki.

Dziś moja córcia spróbowała cusik innego niz cyc :-) Pierwszy raz soczku jabłkowego...wydudniła do dna co jej przyrzadzilam...tzn 20ml soku i 30wody-mam nadzieje ze to nie za duzo:sorry2: jutro jak bedzi oki to dam jej 40 soku i 60wody bo jej smkowal strsznie :-D chyba moge taka ilosc co?? mialam czekac jeszcze 3 tyg jak jej rozszerze diete ale mam cicha nadzieje ze polepsza sie kupki po nim bo znowu sa mega problemy z jej zrobieniem:baffled: a podobno jabłka dzialaja rozluznijaco;-)

a jaki polecacie kubek niekapek:sorry2:

mamusie drogie poradźcie coś: moja Pola zjadła cały słoiczek zupki marchewkowej z ryżej, w słoiczku jest 125 g. zjadła to 10:30 a 11:15 ona bek i głodna zjadła jeszcze 90 ml mleka i dziecię zadowolone. czy można zagęszczać takie zupki i czym to robić? boję się że Pola będzie zaraz głodna po takiej zupce. chyba że trafił mi się głodomorek :-)
Grześ też tak robi ( moim zdaniem ta zupka jest mało treściwa )
Dołóż do niej kleiku lub spróbuj innej np. Zupki jarzynowej krem z HIPPA.
Grześ ją bardzo lubi i pomimo tego, że nie ma w niej zagęszczacza wytrzymuje po niej przynajmniej 3,5 - 4 godz. :-)

Ja przedwczoraj dałam małemu jabłuszko ,ale nie zrobiło na nim specjalnego wrażenie;-):-) A wczoraj soczek jabłkowy , pił aż mu się uszy trzęsły , aż mnie to dziwiło bo pić to on nigdy za bardzo nie chciał ani wody ani herbatki.

Moja Pola to tak średnio te soczki chce pić. dziś dostała jabłko winogron i żadnej rewelacji, wypiła troszkę i dziękuję. ona zdecydowanie woli herbatki

reklama
Dronka polecam Ci ten BoboLAND - Sklep internetowy dla bobaska i jego mamy .Moj Jas pije z niego odkad skonczyl 2,5 miesieca.Co do soczkow to tez juz pijemy.Byl juz jablkowy,jablko-winogrono,winogrono melisa rumianke-i ten najlepiej smakuje,a no i gruszka.Z jablka zrezygnowalismy bo maly mial z 4 kupy dziennie.

Eidit,nie wiem czemu napisali ,ze od 6 mies ,bo na instrukcji pisze ,ze od 4.Zamawilamana allegro za 18 zl chyba.

Do góry