reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

dziewczyny jak np. prze butlą podaję małemu obiadek np wczoraj ziemniaczki + szpinak ( swoją drogą że to mu smakowało bo syf jakich mało) to powinnam podać mniej butli ? czy jak?

Ja podaje mniej chyba że jest duży odstęp w czasie to wtedy normalną porcje dostaje której zazwyczaj i tak nie zje do końca.

reklama
ja daję obiadek, a butlę jakieś 2 godziny później i mała nie zjada wszystkiego. potem za 2 godziny deser i potem już butla na dobranoc.

no ale zależy ile zje... bo jak dacie tylko po 2 łyżeczki na spróbowanie, to faktycznie butla od razu ;)

jej dziewczyny aka to ulga jak dziecko zaczyna dobrze jesc.
Pawelek zjada roznie, od 120 do 150 zageszcznego kleikiem kukurydzianym mleczka. Dzisiaj o 10.30 zjadl 130 i pewnie by zjadl wiecej :-)

Dzisiaj jemy albo dynia z ziemniakami albo sliwki :-)

u mnie wczoraj śliwki były i Miłoszowi smakował a dynia nie,
a je dalej mało mleka- dziennie ze 100ml -150ml max,

na obiadek mu dam zupkę jarzynową gerbera :)

kurcze wy już zupki dajecie a ja jakoś nie mogę zacząć u mojej Poli, poczekam chyba aż mała skończy syropek na to jej nieszczęsne gardełko i też dam jej zupkę. pierwszą to chyba dam marchewkowa z ryżem. O jakich godzinach wasze dzieci jedzą zupki? czy zupkę ze słoika można dawać butlą czy muszę łyżeczką?

kurcze wy już zupki dajecie a ja jakoś nie mogę zacząć u mojej Poli, poczekam chyba aż mała skończy syropek na to jej nieszczęsne gardełko i też dam jej zupkę. pierwszą to chyba dam marchewkowa z ryżem. O jakich godzinach wasze dzieci jedzą zupki? czy zupkę ze słoika można dawać butlą czy muszę łyżeczką?

ja tam daje o różnych porach ,
i daje łyżeczką, raczej butelke to by nie chciał :)

Ostatnia edycja:
Zupy się nie daje z butelki :no:
też tak myślę tylko moja Pola będzie jedną zupkę jadła pewnie ze dwie godziny bo ona nie ma czasu na jedzenie. my jak deserek jemy to nas zajmuje 40 min bo ona wtedy ogląda, gada, wszystko ją interesuje tylko nie jedzenie łyżeczką. a butlę jak podłączę to zjada super

reklama
o miniskabe- dajesz mleko zagęszczone kleikiem łyżeczką czy butlą?jak butlą to jakie proporcje, bo na odwrocie jest napisane że podawać łyżeczką.

Do góry