reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
Kalisa moj po bananach tez robi takie kupki i jest to normalne. Po brokulach tez. Nie przejmowalabym sie tym. Al czasem i kawalki burakow "wydali" ;)
Co do suchych polikow, borykalismy sie z tym problemem dlugo, ale nic tak swietnie jak Oilatum nie pomoglo w naszym przypadku :-) Smaruje mu 2 razy dziennie buzke i jest ok.

A ja ponawiam moje pytanie o przepis na sprawdzony biszkopt :blink:
W necie duzo, ale jeden juz mi nie wyszedl, a czas mnie goni :-p

4 jajka (jak są male to 5)
1 szkl cukru
1/2 szkl mąki pszennej
1/2 szkl mąki ziemniaczanej
łyzeczka proszku do pieczenia

ubijasz białka na sztywną piane, do ubitych bialek dodajesz cukier i ucierasz potem dodajesz zoltka i ucierasz, a potem dodajesz mąke i proszek do pieczenia przesiane przez sitko i tu juz nie uzywaj miksera tylko łyzka delikatnie wymieszaj, chyba ze masz w mikserze opcje bardzo delikatnych obrotów to wtedy mozna delikatnie mikserem wymieszać
ja piekę w temp 180 stopni z termoobiegiem tak chyba okolo 25 minut

Mój też na skaze. Nasza dieta uboga. Na śniadanie kaszka manna z bananem jabłkiem lub dżemem truskawkowym. Obiad to z reguły mieszanka warzyw z makaronem, ryżem, kasza, albo pomidorowa,rosół. Na drugie z reguły je to co my czyli np ziemniaki z kurczakiem albo schabowego bez panierki,makaron z sosem pomidorowym. Kanapka na kolację lub biszkopty lub owoc i przed snem znowu mleko z kleikiem.

u nas tez skaza
ja daje witaminki, ale zalecen takich nie mam, sama daje

my jemy duzo, chleb na szczescie tak, kluski, ostatnio pol rolady, czesto jeszcze daje sloiczki, zupki gotuje sama, dzis kapusniak, nie wiem czy mlodemu podejdzie, ale zurek np je
sniadanko to kaszka na nutramigenie kolacja to samo, 2 sniadanie butla
ale sprobuje tego sera koziego jak tabasia moze...
i chce podac masla odrobine i zobaczyc co i jak

a deserki to generalnie owocki banan jablko kiwi czasem z sinlac albo manna na wodzie, galaretki, kisielki

i paluszki wcina cynamonowe ;-)

Karalajna jogurt kozi ;-)
A ser kozi wczoraj kupilam i chcialam mu dzis zrobic kanapeczke i okazalo sie, ze jest plesniowy :angry: a na opakowaniu nic nie napisali!

Ja dzisiaj stwierdzilam, ze zamowie tort w cukierni jednak. Zapytam o wersje dla alergikow :-D Jak nie maja, to Alowi upieke biszkopta z owocami i jakims kremem moze i bedzie.

reklama
Do góry