reklama
Tabasia
Podwojna marcowka :)
Kalisa moj po bananach tez robi takie kupki i jest to normalne. Po brokulach tez. Nie przejmowalabym sie tym. Al czasem i kawalki burakow "wydali"
Co do suchych polikow, borykalismy sie z tym problemem dlugo, ale nic tak swietnie jak Oilatum nie pomoglo w naszym przypadku :-) Smaruje mu 2 razy dziennie buzke i jest ok.
Co do suchych polikow, borykalismy sie z tym problemem dlugo, ale nic tak swietnie jak Oilatum nie pomoglo w naszym przypadku :-) Smaruje mu 2 razy dziennie buzke i jest ok.
4 jajka (jak są male to 5)
1 szkl cukru
1/2 szkl mąki pszennej
1/2 szkl mąki ziemniaczanej
łyzeczka proszku do pieczenia
ubijasz białka na sztywną piane, do ubitych bialek dodajesz cukier i ucierasz potem dodajesz zoltka i ucierasz, a potem dodajesz mąke i proszek do pieczenia przesiane przez sitko i tu juz nie uzywaj miksera tylko łyzka delikatnie wymieszaj, chyba ze masz w mikserze opcje bardzo delikatnych obrotów to wtedy mozna delikatnie mikserem wymieszać
ja piekę w temp 180 stopni z termoobiegiem tak chyba okolo 25 minut
1 szkl cukru
1/2 szkl mąki pszennej
1/2 szkl mąki ziemniaczanej
łyzeczka proszku do pieczenia
ubijasz białka na sztywną piane, do ubitych bialek dodajesz cukier i ucierasz potem dodajesz zoltka i ucierasz, a potem dodajesz mąke i proszek do pieczenia przesiane przez sitko i tu juz nie uzywaj miksera tylko łyzka delikatnie wymieszaj, chyba ze masz w mikserze opcje bardzo delikatnych obrotów to wtedy mozna delikatnie mikserem wymieszać
ja piekę w temp 180 stopni z termoobiegiem tak chyba okolo 25 minut
moniSkaBe
Fanka BB :)
Mój też na skaze. Nasza dieta uboga. Na śniadanie kaszka manna z bananem jabłkiem lub dżemem truskawkowym. Obiad to z reguły mieszanka warzyw z makaronem, ryżem, kasza, albo pomidorowa,rosół. Na drugie z reguły je to co my czyli np ziemniaki z kurczakiem albo schabowego bez panierki,makaron z sosem pomidorowym. Kanapka na kolację lub biszkopty lub owoc i przed snem znowu mleko z kleikiem.
k_aralajna
Fanka BB :)
u nas tez skaza
ja daje witaminki, ale zalecen takich nie mam, sama daje
my jemy duzo, chleb na szczescie tak, kluski, ostatnio pol rolady, czesto jeszcze daje sloiczki, zupki gotuje sama, dzis kapusniak, nie wiem czy mlodemu podejdzie, ale zurek np je
sniadanko to kaszka na nutramigenie kolacja to samo, 2 sniadanie butla
ale sprobuje tego sera koziego jak tabasia moze...
i chce podac masla odrobine i zobaczyc co i jak
a deserki to generalnie owocki banan jablko kiwi czasem z sinlac albo manna na wodzie, galaretki, kisielki
i paluszki wcina cynamonowe ;-)
ja daje witaminki, ale zalecen takich nie mam, sama daje
my jemy duzo, chleb na szczescie tak, kluski, ostatnio pol rolady, czesto jeszcze daje sloiczki, zupki gotuje sama, dzis kapusniak, nie wiem czy mlodemu podejdzie, ale zurek np je
sniadanko to kaszka na nutramigenie kolacja to samo, 2 sniadanie butla
ale sprobuje tego sera koziego jak tabasia moze...
i chce podac masla odrobine i zobaczyc co i jak
a deserki to generalnie owocki banan jablko kiwi czasem z sinlac albo manna na wodzie, galaretki, kisielki
i paluszki wcina cynamonowe ;-)
Tabasia
Podwojna marcowka :)
Karalajna jogurt kozi ;-)
A ser kozi wczoraj kupilam i chcialam mu dzis zrobic kanapeczke i okazalo sie, ze jest plesniowy a na opakowaniu nic nie napisali!
Ja dzisiaj stwierdzilam, ze zamowie tort w cukierni jednak. Zapytam o wersje dla alergikow Jak nie maja, to Alowi upieke biszkopta z owocami i jakims kremem moze i bedzie.
A ser kozi wczoraj kupilam i chcialam mu dzis zrobic kanapeczke i okazalo sie, ze jest plesniowy a na opakowaniu nic nie napisali!
Ja dzisiaj stwierdzilam, ze zamowie tort w cukierni jednak. Zapytam o wersje dla alergikow Jak nie maja, to Alowi upieke biszkopta z owocami i jakims kremem moze i bedzie.
reklama
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
sluchajcie mam bobofruta i ile tej maki trzeba dac zeby sie zrobil kisiel?:
Podziel się: