reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
Może i ja wypróbuje ten jogurt kozi :)

Marciaa ja jak robie kisiel to mieszam około 100 ml soku z 90 ml wody i na taka ilość daje 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

Katrinka biszkopt z Twojego przepisu wlasnie sie piecze :-)
A co do jogurtu koziego, to zajezdza, niestety :D no, ale to jedyna alternatywa nabialu w naszym przypadku... Sery za to sa calkiem, calkiem.

Tabasia a masz jakieś doświadczenia z sojowym jogurtem?ionka daje Ol i o ile dobrze zapamiętałam to jej smakuje

Kochana duzo dzieci ze skaza ma tez uczulenie na soje :/ i my tak mamy niestety :(
oj to nie wiedziałam...szkoda bo chyba smaczne te sojowe przetwory, a wiesz, że u mnie w rodzinie 6 miesięczna dziewczynka ze skazą dostała zalecenie na picie mleka alprosoja naprzemiennie z nutramigenem...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
bo nie zawsze uczulenie na mleko idzie w parze z uczuleniem na soję! moja znajoma tez własnie ma dziecko ze skazą, a sojowe mleko mała pije i i jest ok!
myszowata spróbuj! rozumiem, że nie chcesz eksperymentować na własnym dziecku, ale jak nie spróbujesz, to sie nie dowiesz.

a jogurty kozie sa faktycznie obrzydliwe. natomiast ser mmmmm pycha, szczególnie zapiekny na grzance.

reklama
Ja też chcialam podać jogurt sojowy, ale lekarka odradziła mówiąc, że on również może uczulać. Jednak za jakiś czas spróbuje, może akurat sie uda. Bo naprawde szkoda mi mojego dziecka i tego że ma tyle ograniczeń:-(

Do góry