reklama
ja sloiczkow owocowych tez niedaje, moj przewaznie je, banany, jabłka, brzoskwinie bo mam w sloikach jutro dostanie truskawki bo wyjelam z zamrazarki, a ma jeszce pelno jagod w zamrazarce trzeba to zjadac bo sie zima konczy
Polusia wrzuc przepis na surowke marchewa z pomarancza, ostatnio kolezanka jadla gdzies w restauracji i mowila ze przepyszne to bylo, ale przepisu nie ma na to, jak masz sprawdzone proporcje to podaj
Polusia wrzuc przepis na surowke marchewa z pomarancza, ostatnio kolezanka jadla gdzies w restauracji i mowila ze przepyszne to bylo, ale przepisu nie ma na to, jak masz sprawdzone proporcje to podaj
katrinka 4 marchewki średnie lub 3 duże - trę na takie wiórki, 2 pomarańcze obkrawam ze skórki tak aby nie było białych błonek, kroję je na małe cząstki, wszystko posypuję cukrem ok łyżeczki - zawsze robię to ok godzinę przed podaniem tak aby puściło soki i się przegryzło.
tak samo robię zamiast pomarańcza ogórki kiszone, albo sama marchewka i czosnek
co do owocow, to daje co jest w sklepie, u nas caly rok mozna kupic prawie wszystkie owoce, wiem, ze psikane, ale tutaj pewnie wszystko w sklepie psikane...i nigdy nie blendowalam, uwielbia zjadac nawet takie twardsze jablko-ugryzie tyle ile mu potrzeba...wiec jablko, kiwi, banan, gruszka, malina, jagoda, jedynie co nie smakuje to ananas i mango-to daje z pojemnikow, z cytrusami jeszcze nie probowalam...
madzia84
Kochamy Ciebie Bartusiu!!
Bartek najlepiej lubi jabłko i banan,czasem kupie słoik zowocami innych owoców nie bardzo,no moze mandarynki lubi.
robiłam dzisiaj tą sałatke do obiadu, wyszla calkiem dobra no i fakt kmusi troche postac bo probowalam od razu i za jakies 2 godziny to pozniej byla zdecydowanie lepszakatrinka 4 marchewki średnie lub 3 duże - trę na takie wiórki, 2 pomarańcze obkrawam ze skórki tak aby nie było białych błonek, kroję je na małe cząstki, wszystko posypuję cukrem ok łyżeczki - zawsze robię to ok godzinę przed podaniem tak aby puściło soki i się przegryzło.
powiem szczerze ze kolo obierania tych pomaranczy to troche zachodu ale ogolnie wyszla dobra, tylko ja jej nie slodzilam, bo marchewka slodka, a te pomarancze tez strasznie slodkie byly, wiecc odpuscilam cukier, mlodemu troche nie bardzo podchodzilo, ale ja zauwazylam juz dawno ze on surowej marchewki to nie za bardzo chce jesc
Y
yra245
Gość
hehe ja też uwielbiam te miny zadowolonego jasia
reklama
ionka
Fanka BB :)
u nas tak samo, jak u heronka. jedyne, czego nie daję, to brzoskwinie i morele, niestety od surowych pojawia sie wysypka. dzis jadła banana, mandarynkę i garśc malin na podwieczorek. banana daje w plasterkach, winogrona muszę przekrajać na cztery.
dzis jadła też ode mnie sałatki greckiej i bardzo jej smakowała ;-) lubi jeść paprykę surową i ogórka.
a surówkę z marchweki tez robie, ale zamiast pomarańczy daje jabłko i juz nic nie przyprawiam. Ol wyjada palcami.
dzis jadła też ode mnie sałatki greckiej i bardzo jej smakowała ;-) lubi jeść paprykę surową i ogórka.
a surówkę z marchweki tez robie, ale zamiast pomarańczy daje jabłko i juz nic nie przyprawiam. Ol wyjada palcami.
Podziel się: