reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

ja sloików juz w ogole dawno nie kubpuje owocowych to juz hoho daje kazdy owoc jaki mam pod reką.Dzisiaj ma pomarancz akurat

reklama
ja sloiczkow owocowych tez niedaje, moj przewaznie je, banany, jabłka, brzoskwinie bo mam w sloikach jutro dostanie truskawki bo wyjelam z zamrazarki, a ma jeszce pelno jagod w zamrazarce trzeba to zjadac bo sie zima konczy

Polusia wrzuc przepis na surowke marchewa z pomarancza, ostatnio kolezanka jadla gdzies w restauracji i mowila ze przepyszne to bylo, ale przepisu nie ma na to, jak masz sprawdzone proporcje to podaj

katrinka 4 marchewki średnie lub 3 duże - trę na takie wiórki, 2 pomarańcze obkrawam ze skórki tak aby nie było białych błonek, kroję je na małe cząstki, wszystko posypuję cukrem ok łyżeczki - zawsze robię to ok godzinę przed podaniem tak aby puściło soki i się przegryzło.

tak samo robię zamiast pomarańcza ogórki kiszone, albo sama marchewka i czosnek :)

co do owocow, to daje co jest w sklepie, u nas caly rok mozna kupic prawie wszystkie owoce, wiem, ze psikane, ale tutaj pewnie wszystko w sklepie psikane...i nigdy nie blendowalam, uwielbia zjadac nawet takie twardsze jablko-ugryzie tyle ile mu potrzeba...wiec jablko, kiwi, banan, gruszka, malina, jagoda, jedynie co nie smakuje to ananas i mango-to daje z pojemnikow, z cytrusami jeszcze nie probowalam...

katrinka 4 marchewki średnie lub 3 duże - trę na takie wiórki, 2 pomarańcze obkrawam ze skórki tak aby nie było białych błonek, kroję je na małe cząstki, wszystko posypuję cukrem ok łyżeczki - zawsze robię to ok godzinę przed podaniem tak aby puściło soki i się przegryzło.

tak samo robię zamiast pomarańcza ogórki kiszone, albo sama marchewka i czosnek :)
robiłam dzisiaj tą sałatke do obiadu, wyszla calkiem dobra no i fakt kmusi troche postac bo probowalam od razu i za jakies 2 godziny to pozniej byla zdecydowanie lepsza
powiem szczerze ze kolo obierania tych pomaranczy to troche zachodu :) ale ogolnie wyszla dobra, tylko ja jej nie slodzilam, bo marchewka slodka, a te pomarancze tez strasznie slodkie byly, wiecc odpuscilam cukier, mlodemu troche nie bardzo podchodzilo, ale ja zauwazylam juz dawno ze on surowej marchewki to nie za bardzo chce jesc

reklama
u nas tak samo, jak u heronka. jedyne, czego nie daję, to brzoskwinie i morele, niestety od surowych pojawia sie wysypka. dzis jadła banana, mandarynkę i garśc malin na podwieczorek. banana daje w plasterkach, winogrona muszę przekrajać na cztery.
dzis jadła też ode mnie sałatki greckiej i bardzo jej smakowała ;-) lubi jeść paprykę surową i ogórka.
a surówkę z marchweki tez robie, ale zamiast pomarańczy daje jabłko i juz nic nie przyprawiam. Ol wyjada palcami.

Do góry