reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

fenix na buzi mojemu czasem wyskosz jak potrze czy coś ale znika za kilka godzin to normalne,
a jak nie znika to tridermem posmaruj ze 3 dni bo może to być też coś liszajowatego wiesz,
a plecki rączki i nóżki miał suche i takie placki to je też tridermem smarowałam, a plecki i nóżki elosene

Nam przypisał Cortopin (hydrocortisone).podejrzewam,że tej masci o ktorej mowisz nie kupie w Irlandii.
moja tez na nozkach nie ma,wszystko inne jest czyste procz buzki.
wyglada to okropnie :-(a i na pewno ja swedzi bo ciagle trze te oczka.
nie wiem ,pojde jeszcze raz do tego lekarza.tylko jak mi znowu nic nie powie to juz nie wiem.

reklama
hej. my dzisiaj po szczepieniu i po wizycie u drugiej ani doktor.
powiedziala, ze ma sprobowac z mlekiem nie dla alergikow. jezeli dostanie wysypki to dopiero bedziemy probowac nastepne.
Dziewczyny poprostu Ci lekarze z mozgu robia wode. Ja juz nic nie wiem. Alergik dostaje mleko dla zdrowych.. masakra.
Chyba przestane chodzic do lekarzy bo to mnie wiecej nerwow kosztuje niz co warte.
A swoja droga to Bebiko 1 wstrzachnal 120 i malo mu bylo.

Ostatnia edycja:
Ile twój mały ma? My z Polą to już jemy marchew, jabłko, brzoskwinkę a teraz banany wprowadzamy. Na razie odpukać nic na nie jest. kupy ok, brzuszek też, krost też brak
4miesiace i 4dni.
Moniska masakra z tymi lekarzami!!!!!!!
Fenix jak ja poszlam tu do Irola z krwia w kupie, to powiedzial, ze to normalne i male dzieci tak maja :crazy: a to byla ostra alergia pokarmowa :-(

Monia, ale może warto faktycznie zrobić taką prowokację, bo może to nie jest wcale alergia na mleko? Przecież jak karmiłaś to byłaś na diecie, a objawy i tak były.

Tabasia, a u was były jeszcze inne objawy poza tą krwią?

Wysypka (glowa, za uszami, w zgieciach lokci, ale nozki mial czyste), "lakierowane policzki", sluz w kupce, potem krew, ogolne kwasny zapach kupek, ulewanie...
Raz go tak wysypalo na calym ciele, ze bieglam (doslownie) do lekarza, bo tak plakal :-( cala klatka piersiowa i plecy w czerwonych, zaognionych plamach i krostki.
I plakal calymi dniami, troche sie uspokajal, a po 15min. znowu placz. Bolal go brzuszek i to nie byla kolka...
Najgorsze jest to, ze w tym samym czasie stosowalam infacol i podejrzewam, ze mogl go uczulic. Teraz juz sie nie dowiem, achhh gdyby czlowiek mial ta wiedze co dzis... wszystko inaczej by sie potoczylo. Dziecko sie tylko niepotrzebnie nacierpialo :-( bo nikt nie wiedzial co mu jest! Nawet lekarz :baffled: Jak zmienilismy mleko, odstawilismy tez infacol... Ale jak mu go podawalam, to wlasnie wtedy bylo najgorzej. No a boje sie teraz zrobic prowokacje skoro jest dobrze...
Chociaz co chwile mu cos na buzce wychodzi, a nad cycuszkiem ma taki suchy placek, ale nie wiem czy to by mialo swiadczyc o AZS na przyklad...
Kapie tylko w Oilatum i smaruje tez. Nic wiecej. Proszek na pewno nie.
Na poczatku sierpnia idziemy do pediatry z prawdziwego zdarzenia, wiec moze sie czegos dowiem :happy2:

Tabasia widze ze juz zabka macie :) gratulacje, ... a co do alergii, zapisuj sobie na co myslisz ze moze miec alergie, chodzi mi o jedzenie, bo jak Alex podrosnie, za kilka miesiecy bedziesz mogla mu zrobic test alergiczny po przez badanie krwi, tylko wetdy musisz mniej wiecej wiedziec jakie produkty wydaja Ci sie podwodowac alergie.

Wysypka (glowa, za uszami, w zgieciach lokci, ale nozki mial czyste), "lakierowane policzki", sluz w kupce, potem krew, ogolne kwasny zapach kupek, ulewanie...
Raz go tak wysypalo na calym ciele, ze bieglam (doslownie) do lekarza, bo tak plakal :-( cala klatka piersiowa i plecy w czerwonych, zaognionych plamach i krostki.
I plakal calymi dniami, troche sie uspokajal, a po 15min. znowu placz. Bolal go brzuszek i to nie byla kolka...
Najgorsze jest to, ze w tym samym czasie stosowalam infacol i podejrzewam, ze mogl go uczulic. Teraz juz sie nie dowiem, achhh gdyby czlowiek mial ta wiedze co dzis... wszystko inaczej by sie potoczylo. Dziecko sie tylko niepotrzebnie nacierpialo :-( bo nikt nie wiedzial co mu jest! Nawet lekarz :baffled: Jak zmienilismy mleko, odstawilismy tez infacol... Ale jak mu go podawalam, to wlasnie wtedy bylo najgorzej. No a boje sie teraz zrobic prowokacje skoro jest dobrze...
Chociaz co chwile mu cos na buzce wychodzi, a nad cycuszkiem ma taki suchy placek, ale nie wiem czy to by mialo swiadczyc o AZS na przyklad...
Kapie tylko w Oilatum i smaruje tez. Nic wiecej. Proszek na pewno nie.
Na poczatku sierpnia idziemy do pediatry z prawdziwego zdarzenia, wiec moze sie czegos dowiem :happy2:
o kurcze.. to ladnie, my az takiej alergii nie mielismy. Byla wysypka, ale nie az taka straszna, zreszta odnosilam wrazenie ze jego ona nie boli.
Monia, ale może warto faktycznie zrobić taką prowokację, bo może to nie jest wcale alergia na mleko? Przecież jak karmiłaś to byłaś na diecie, a objawy i tak były.
owszem, dlatego kupilam to Bebiko 1. Zobaczymy.

Hm... to u nas w sumie wszystko poza wysypką. Tzn jakieś tam krostki są, pęknięcia za uszkami, luszcząca sie skóra na płatkach uszu... ale to takie mizerne wszystko ;) Może dlatego, że karmię piersią, a w pokarmie są tylko śladowe ilości tego obcego białka? Nie wiem czy pisałam, ale znam dwoje dzieci ze skazą białkową i oboje zaczęli mieć objawy dopiero po przejściu na MM, a jak byli na piersi, to nic :baffled:

reklama
Tabasia widze ze juz zabka macie :) gratulacje, ... a co do alergii, zapisuj sobie na co myslisz ze moze miec alergie, chodzi mi o jedzenie, bo jak Alex podrosnie, za kilka miesiecy bedziesz mogla mu zrobic test alergiczny po przez badanie krwi, tylko wetdy musisz mniej wiecej wiedziec jakie produkty wydaja Ci sie podwodowac alergie.
A dziekuje :-) Po tatusiu, ten juz w 4 miesiacu mial dwa :-D Alexowi drugi juz sie przebija. Nawet nie jest zle. A jak sie cieszy jak "myjemy zeby" :-D
My jestesmy na mm - Nutramigen.
Teraz zaczelam mu wprowadzac dorosle zarelko i zobaczymy. Na razie po marchewce, oprocz wczorajszego sluzu w kupce nic innego nie zaobserwowalam. Moja siostra mowila, zebym tym sluzem sie nie martwila, uklad pokarmowy tak zareagowal. Dzis tez zjadl i zobaczymy.Obserwuje.
Ale dzis po marchewie wtrabil mleko bez zadnego grymasu. Czyli wczoraj to musialy byc zeby. Ufff tak sie ciesze, ze jak na razie tego mleka nie odrzucil :happy2:

Do góry