reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

ja wczoraj rowniez zakupilam kaszka. bobovity z owocami lesnymi, moje dziecko pogardzilo. Wydawalo mi sie, ze zje ze smakiem, bo kilka pierwszych lyzeczek zjadl dosyc szybko. Pozniej juz plakal jak chcialam wlozyc lyzeczke do buzi... ehh...

reklama
U nas tak:)
7,30 kaszka
ok 10 150sok gęsty, biszkopty w łapke albo bułka
11,30-12,00 zupa,czasami popije mlekiem m
14,30-15,00 drugie danie albo sam makaron i cząstki warzyw do samodzielnego jedzenia
17,30 deser owoce z twarozkiem , jogurty , różnie tak ja Wy
20,00 kaszka

Marciaa Nikoś jest dwa miechy młodszy, poczekaj az mu zoładeczek podrośnie:)Albo zamiast deseru o 12,30 to juz daj zupę mały słoik najwyzej po niej troche deserku lub jogurt.Jogurt tez wliczamy do dziennego spozycia mleka.Póżniej drugie danie i znowu po nim owoc czy biszkopty.Tak wprowadziłam dwa dania ze jadła częsciej a mniejsze ilości.:)

Dzieki kochana tak zrobie!!!! od jutra
ja wczoraj dalam cale jajko z białkiem i zero reakcji :)))

Moje starsze dziecko uwielbia paulę i wszystkie desery z bitą smietaną poza owocowymi.Zjadłby kilka nawet zamiast kolacji.Pozwalam mu po posiłkach bo chudy jak siódme nieszczęście.A domowych budyni nie chce chociaż jak był mały to jadł, teraz wydziwia.Małej dawałam spróbowac ale po mojemu to troche kalorii, bez wartości odzywczych.W to miejsce lepiej jogurt z owocem.

Myszowata JA nie dawałam:) Zakulam ostsnio jogurty z Muller - są bez konserwnatów i sztucznych barwników i mała zajada sie nimi aż miło!!

Dziewczyny jak robicie rybki dla dzieciaczków?? jake ryby tzn mrożone czy świeże ?? i jaki rodzaj : panga , morsczuk, mintaj...?? co najlepsze i przepisy porosze :) Z góry dzięki

ja budyniu wcale nie daję, bo mała po nim cierpi...

ryby robimy pieczone w folii (dla Olci "przyprawiamy" kroplą soku z cytryny i odrobiną masełka, sobie jeszcze sól i pieprz), przeważnie łosoś lub dorsz, chociaz ostatnio był łupacz ;-) dajemy świeże, bo sami tez jemy świeże, mrożone baaardzo rzadko.

Kupuje swieże filety rybne różne (dorsz ,łosoś)a z mrozonych ostatnio solę.Przygotowuję w parowarze posypaną przyprawą do ryb.Nie skrapaim cytryną, bo Milenkę wysypało po niej. Dla nas robię w mące kukurydzianej i jajku i smażę na teflonie bez tłuszczu i też wcina aż miło.Woli rybkę niz inne mięsa.
Wybieram lepsze rybki a że drogie cholernie to jemy rzadziej.
Wczoraj bunt przeciwko łyżeczce ,jak zwykle przy nowym zębie.Nie daje sobie zajrzec w paszczę odrazu gryzie łobuziara.

Ostatnia edycja:
reklama
my poki co to rybki jemy w sloiczkach, no moze ze 2 razy jadl rybke taką od nas, ja smarze na patelni ale bez tluszczu, ryba byla pocytrynowana i posypana przyprawą do ryb

u nas bydynki i kaszki manny mlody uwielbia, za to nie lubi za bardzo kisieli i galaretek, ja przewaznie gotowalam budyn z torebki, choc ostatnio jadl monte i mu to smakowalo, kupila tez paule, ale jeszcze nine probowalismy, zapewne w tym tygodniu sprobuje

Do góry