reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
u nas tak:

8 8.30 mleko 240ml,bo kaszki nie chce rano
10 lub 11 dwa jogurciki
13 lub 13.30 obiadek sama je zrobie lub czasem słoikowy i herbatka
16.lub 16.30 owocki lub mleczko
19 lub19.30 kaszka mleczno ryzowa lub ryzowa
21 lub o 21.30 mleczko i czasem o 23 pije mleko

miedzy tymi posiłkami czasami zje biszkopciki ,chrupki czy cos odemnie z talerzyka,duzo herbatki pije lub soczku

u nas jest tak:
nad ranem, albo rano pierś (jestem nieprzytomna, wiec nie wiem o której)
9:30 - kaszka zdrowy brzuszek (z lipą, albo ta 8 zbóż) 150ml z 1/3 słoiczka suszonej śliwki
12:30 - obiad (np. jajecznica ze szczypiorkiem, albo ze szpinakiem, potrawka z kurczakiem i ziemniakami, albo brokuł z dynią i jakimś mięskiem, albo pulpet z ziemniakami, różnie, albo jakiś słoik)
14:00 - zazwyczaj pierś
16:00 - jakaś zupa
18:00 - jogurt z musli i jakimiś owocami, albo serek wiejski, albo serusie.
w nocy pierś czase 2 razy, a czasem wydaje mi sie że ze 100 razy;-)

Godzinowo jest różnie. Wczoraj np. zrobiłam mu gęsty krupnik i właściwie zjadł go na pierwsze i drugie danie. Dzisiaj np. na pierwsze danie zjadł jajecznicę ze szczypiorkiem, a na drugie ma barszcz czerwony z ziemniakami. Generalnie do zup dodaje mu mięsko.
Ostatnio kupiłam skrzydło z indyka, zostawiam rosół, mięsko obieram i do lodówki i zjada to w 3 dni. Tzn. Jednego dnia robię mu potrawke, wczoraj na tym rosole zrobiłam mu krupnik, a dzisiaj barszczyk. I do wszystkiego siekam mu to mięsko.
Między daniami Olek nie podjada, bo jak jest najedzony to nie chce nawet z naszego talerza, ani chrupków czy ciastek.
Ja to sie za to martwię czy nie zamało je Olek cycka.

Ostatnia edycja:
A ja godzinowo na prawde nie wiem jak to jest bo u nas roznie nie ma jakis stalych pór.Jak to mowi moj R jestem eko stara:D bo kiedys w DDTVN byla Reni Jusis ktora jest eko mama i mowila wlasnie ,ze jej dziecko nie ma ustalonych por jedzenia itp .

U nas jajecznice maly zje z 2 jaj dodatkowo do tego kromka chleba!

A ja godzinowo na prawde nie wiem jak to jest bo u nas roznie nie ma jakis stalych pór.Jak to mowi moj R jestem eko stara:D bo kiedys w DDTVN byla Reni Jusis ktora jest eko mama i mowila wlasnie ,ze jej dziecko nie ma ustalonych por jedzenia itp .

U nas jajecznice maly zje z 2 jaj dodatkowo do tego kromka chleba!

No to szaleje z jajecznicą:-) Dobrze, ze apetyt jest:-)

ja staram sie w miarę pilnować godzin, żeby mi jakis posiłek nie uciekł. Ol i tak niedużo waży, więc nie chcę jej przez swoje niedbalstwo pozbawiać posiłków.

u nas tez w miare o stalych porach posilki

a u nas wyszlo uczulenie na morele, jak zjadal morelki tak sporadycznie to nic mu nie bylo, a jak kilka dni pod rząd dostal morelki do kaszki to wyszly krosteczki na buzi, jak odstawilismy morelki to juz powoli schodzą

Blu gdzie kupilaś Pesso...wszedzie szukam i nawet w Almie nie było...w jakim typie sklepów widzialś je?? Caerrefur, Real, Marc Pol brak takiego produktu:/

reklama
a ja wczoraj w carrefour kupiłam pierwszy raz kaszkę 7 zbóż z bobowita, nigdy się nie spotkałam, z jabłkiem i śliwką, cena 6 zł w promocji więc dużo taniej niż te w kartoniku zbożowe kaszki.

Do góry