reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
yra ja to robię tak że trę jabłka na dużych oczkach dużo ,do tego troszkę galaretki i czekam aż się zetnie, nie jest to takie twarde jak normalna galaretka - troszkę rzadsze ale Pola wcina ze smakiem :) nie daję tego często

cirkawe musze wypróbwać

Jakie mięsko wasze dzieci preferują? Niko uwielbia wołowinę i kurczaka zaś królik i jagnięcina:no: cielęcina ujdzie. No i ciąglę by jadł makaron. Jest jedno danie z hippa co mu pasuje i to właśnie znowu wołowina z ziemniakami.
Nie cierpi rosołku i krupnika słoiczkowego. A wasze co jedza najchetniej

Muszę się pochwalić bo tak jak narzekałam na Nikodema ze nie je to odkąd zaczął być mobilny ( miesiac juz) zjada pieknie obiady po 200ml i kaszki po 250ml

u nas mięsko to królik, jagnięcina i cielęcina. reszty się nie tknie :(

Marcia pozazdrościć tylko że Niko ta ładnie zjada :)

no :-) i z kawałkami lepiej makaron to wciaga az miło :-)
uczycie juz samodzielnego jedzenia z miseczki??
No i chciałam pytać o kubek. Kupilam ten doidy cup i przez chwile było ok a teraz nie chce pic...butle to najlepiej jakby mama trzymała...jak go tu nakręcic

u nas kawałki w zupie do bani:( musi być krem natomiast nie w zupie : drugi danie, kanapeczki, ciasteczka, owoce to wcina aż miło patrzeć :)
nie pijemy z kubeczka, butla nadal w ruchu a i leń też nie trzyma sama, jak pije sama to wszystko w koło jest polane. natomiast parę razy pila ode mnie z kubka i nawet jej to szło :)

Siostra mi podsunela jeszcze pomysl, zeby te obiadki spasteryzowac przed zamrozeniem. A ponewaz zrobilam jej wczoraj niespodzianke i zamowilam bilety na ferie, to przyleci i bedziemy gotowac razem dla Alexa :-)
Moniskabe o mannie nie myslalam, raczej o makaronach, ryzach i kaszach, ale takich normalnych.

Poniewaz jest alergikiem, nie moge podawac wolowiny :( ale myslalam, o kurczaku, indyku, moze wieprzowinie i kroliku, choc tego ostatniego tu nie widzialam. Nie wiem jak na jagniecine by zareagowal...

A sluchajcie te dwudaniowe obiady to dajecie zupke i pozniej drugie danie? Jedza ladnie? Nie za duzo tego?
Ja podaje 3xmleko z kaszka, owoce, herbatnik, chrupki kukurydziane i obiad, sok do picia. Nasza dieta nie jest jakas mega urozmaicona, ale mysle, ze jeszcze ma czas na wszystko. Do tego serki i jogurty odpadaja bo alergik :(

reklama
galaretke też je :-) tez dużo owocków i mało galaretki hehe ;-)

Tabasia, możesz pasteryzować, ale wydaje mi się, ze te słoiczkowe pokrywki mogą sie nie nadawać...

Do góry