reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
yra ja to robię tak że trę jabłka na dużych oczkach dużo ,do tego troszkę galaretki i czekam aż się zetnie, nie jest to takie twarde jak normalna galaretka - troszkę rzadsze ale Pola wcina ze smakiem :) nie daję tego często

cirkawe musze wypróbwać

Jakie mięsko wasze dzieci preferują? Niko uwielbia wołowinę i kurczaka zaś królik i jagnięcina:no: cielęcina ujdzie. No i ciąglę by jadł makaron. Jest jedno danie z hippa co mu pasuje i to właśnie znowu wołowina z ziemniakami.
Nie cierpi rosołku i krupnika słoiczkowego. A wasze co jedza najchetniej

Muszę się pochwalić bo tak jak narzekałam na Nikodema ze nie je to odkąd zaczął być mobilny ( miesiac juz) zjada pieknie obiady po 200ml i kaszki po 250ml

u nas mięsko to królik, jagnięcina i cielęcina. reszty się nie tknie :(

Marcia pozazdrościć tylko że Niko ta ładnie zjada :)

no :-) i z kawałkami lepiej makaron to wciaga az miło :-)
uczycie juz samodzielnego jedzenia z miseczki??
No i chciałam pytać o kubek. Kupilam ten doidy cup i przez chwile było ok a teraz nie chce pic...butle to najlepiej jakby mama trzymała...jak go tu nakręcic

u nas kawałki w zupie do bani:( musi być krem natomiast nie w zupie : drugi danie, kanapeczki, ciasteczka, owoce to wcina aż miło patrzeć :)
nie pijemy z kubeczka, butla nadal w ruchu a i leń też nie trzyma sama, jak pije sama to wszystko w koło jest polane. natomiast parę razy pila ode mnie z kubka i nawet jej to szło :)

Siostra mi podsunela jeszcze pomysl, zeby te obiadki spasteryzowac przed zamrozeniem. A ponewaz zrobilam jej wczoraj niespodzianke i zamowilam bilety na ferie, to przyleci i bedziemy gotowac razem dla Alexa :-)
Moniskabe o mannie nie myslalam, raczej o makaronach, ryzach i kaszach, ale takich normalnych.

Poniewaz jest alergikiem, nie moge podawac wolowiny :( ale myslalam, o kurczaku, indyku, moze wieprzowinie i kroliku, choc tego ostatniego tu nie widzialam. Nie wiem jak na jagniecine by zareagowal...

A sluchajcie te dwudaniowe obiady to dajecie zupke i pozniej drugie danie? Jedza ladnie? Nie za duzo tego?
Ja podaje 3xmleko z kaszka, owoce, herbatnik, chrupki kukurydziane i obiad, sok do picia. Nasza dieta nie jest jakas mega urozmaicona, ale mysle, ze jeszcze ma czas na wszystko. Do tego serki i jogurty odpadaja bo alergik :(

reklama
galaretke też je :-) tez dużo owocków i mało galaretki hehe ;-)

Tabasia, możesz pasteryzować, ale wydaje mi się, ze te słoiczkowe pokrywki mogą sie nie nadawać...

Do góry