reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
ja kupuje kaszki bezsmakowe i dodaje zmiksowanego dzemu bo mam ich pelno w piwnicy, na noc je tylko kaszke z lipą bo strasznie ją lubi

Tabasia mysle ze mozesz mrozic w sloiczkach tylko ich nie zakrecaj, zakrec dopiero jak ci sie zamrozi zeby nie rozsadzilo sloiczka

ja tak robie, mroze tylko w plastikowych pojemniczkach, a zawsze wyciągam wieczorem wstawiam do lodowki i przed podaniem podgrzewam, a czasem wyciągam rano i tez do lodowki wstawiam najwyzej pozniej rozmraza sie w kapieli wodnej, nawet dobrze sie sprawdza ten system

Dzieki za rady :) faktycznie dobry pomysl z tym rozmrazaniem na noc w lodowce :) tylko zmartwilyscie mnie, zeby za dlugo nie trzymac w zamrazalce, ja myslalam, ze nagotuje na miesiac :D:D:D

reklama
Tabasia moim zdaniem można trzymać miesiąc. Skoro odciągnięte mleko można było pół roku to czemu by nie. Jeśli mogę coś zaproponować to możesz też mrozić w zwykłych jednorazowych plastikowych kubeczkach przykrytych folią spożywczą lub aluminiową. My tak robimy z truskawkami w lato jak mamy za dużo by przejeść. Mielimy je i do kubeczków i tak stoją czasem nawet rok i nic im nie jest :-)

Do góry