reklama
moniSkaBe
Fanka BB :)
my przewaznie nadal podajemy tylko warzywa, jednak zdarza sie ze skubnie cos z talerza.
Jak zrobie mu indyka z ziemniakami i np buraczkiem czy marchewka to jest ble.
moze mu indyk nie smakuje?
Jak zrobie mu indyka z ziemniakami i np buraczkiem czy marchewka to jest ble.
moze mu indyk nie smakuje?
Ja daję od prawie dwóch miesięcy zupki na wywarze. Ja mam dostęp do swojego kurczaka (teściowie chodują) więc super. Daję mu też wieprzowinę, też swojską, głównie polędwicę gotowaną, albo szynkę wędzoną. Co do indyka, to kupuję mu skrzydła indycze, mięsko delikatne, ale zauważyłam, ze bardziej preferuje kurczaka lub wieprzowinę, więc moniska może Twojemu też indyk mniej podchodzi. Rosołek też Olek uwielbia. U nas słoiki są tylko 3 rodzaje hippa - potrawka z ziemniakami i królikiem, zupka włoska z cielęciną i brokuły z rybą czy coś takiego. Ale słoiki idą w ruch jak gdzieś jedziemy, albo jak się nie wyrobię, zeby mu coś ugotować. Woli swojskie dania. Daję mu też zupy z mrożonych mieszanek. Robię też mu jajecznicę na maśle i np. ze szpinakiem. Większy kłopot mam zawsze z drugim daniem, bo w zasadzie zupki robię dosyć treściwe, jest w nich dużo warzyw i mięso.
saori myślę, że możesz dać trochę tej kaczki. Ja wychodzę z założenia, że wszystkiego po trochu można dawać jeśli nie ma po tym bólu brzuchu czy alergii. Tylko wiadomo, że pewne rzeczy częściej, a pewne rzadziej.
saori myślę, że możesz dać trochę tej kaczki. Ja wychodzę z założenia, że wszystkiego po trochu można dawać jeśli nie ma po tym bólu brzuchu czy alergii. Tylko wiadomo, że pewne rzeczy częściej, a pewne rzadziej.
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
dajecie juz obiadki dwu daniowe?
dajecie juz obiadki dwu daniowe?
ja daję, ale różnie jest ze zjadaniem ich, generalnie jest przerwa 2-godzinna pomiędzy nimi.
ionka
Fanka BB :)
o kurcze, a moja w zyciu nie zje dwóch dan.
daje słoik na zmianę z czymś co ugotuję sama. potem butla/jogurt i potem podwieczorek.
w sumie juz wieki tak je. może faktycznie warto dać drugie danie, ale w tym wypadku to z fotelika nie zejdziemy i cały dzień to bedzie tylko żarcie.
daje słoik na zmianę z czymś co ugotuję sama. potem butla/jogurt i potem podwieczorek.
w sumie juz wieki tak je. może faktycznie warto dać drugie danie, ale w tym wypadku to z fotelika nie zejdziemy i cały dzień to bedzie tylko żarcie.
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
no kurcze ja nie mam jak wcisnac...a nocy nie je to kasza na sniadanie i kolacje obiadek jeden i mamy jesszcze deserek i koniec nie wiem jak to zrobic;p
Y
yra245
Gość
ja też ciągle rozmyślam jakby mu butle wcisnąć w dzień z mlekiem aby w nocy nie dojadał, ale nie ma szans, śniadanie kaszka, obiad duży słoik, deserek miseczka zmiksowanych owoców i w między czasie jogurt. i na kolacje butla z 240 ml mleka zagęszczona kaszką. nie ma szans na mleko w dzień.
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
to duzo lepiej tyle niz wiecej niech te mleczne juz odejda
u nas w ogole dalej chleb niet...i nie moge dac mu szyneczki z chlebkiem a tak bym chciala zeby ładnie jadł
u nas w ogole dalej chleb niet...i nie moge dac mu szyneczki z chlebkiem a tak bym chciala zeby ładnie jadł
reklama
U nas na widok butli Ola chce wyskoczyc z lozeczka z radosci!!! Kaszki, deserki, obiad je ale grymasi i zjada maksymalnie 120 gram. Chyba musze jakos zredukowac to mleko ale jak jak ona tak kocha butle???
Ja tez juz gotuje Oli zupki na wywarze.
Ja tez juz gotuje Oli zupki na wywarze.
Podziel się: