reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

apropos kiślu - Dziewczyny, robicie same czy gotowe z torebki dajecie?
I czy zauważyłyście jakieś problemy z kupką?
Pierwszy raz, jak podałam kisiel Szymowi, to się nieco zatwardził :|

reklama
Dziewczyny mam pytanie na temat kaszki sinlac. Chcialam ja dac mojej malej bo po tej chorobie schudla pol kilograma:( I skorka na niej wisi, taka bidulka sie zrobila:( Czy ta kaszka jest jakos bardziej kaoryczna? Chyba Polusia dawala malej jak malo przybierala na wadze.

My używamy sinlaca głównie. Kalorycznośc jest porównywalna jak dla porównania maszki mleczno-ryżowej nestle po 4 miesiącu - 425 kcal. Przy czym zwyczajnie kaszki i kleiki kukurydziane mają po ok. 380 kcal.
Różnica jest taka, że sinlac nie ma mleka modyfikowanego w sobie, a ma taką kaloryczność jak te kaszki mleczne.
Ma za to więcej wapnia, żelaza, cynku i jodu. Ma prawie 3 razy więcej błonnika, który jest super na przewód pokarmowy. No i więcej białka. Czytałam, że właśnie daje się go osobom z niedowagą, po rekonwalescencjach.
Niektórzy narzekają na smak. My dodajemy do tego przecier jabłkowy lub jaki bądź mus owocowy i jest super :)

Ostatnia edycja:
reklama
kochana ja dawałam bo moja glizda słabo przybiera, kalorczność jest porównywalna do kaszek mleczno ryżowych tylko jest bez mleka ale nie będę powtarzać tego co napisałam maborka :) ja podaję go dwa razy dziennie do zupki daję dwie marki od mleka i do owocków dwie miarki od mleka.
Pola go lubi, ale szczerze nie wiem czy byłaby jakaś różnica w wadze jeżeli nie podawałabym sinlacu :)
ale spróbuj bo nie zaszkodzi na pewno :)

Do góry