reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
Redan tez dalej mleka nie chce pic, w zadnej formie, tylko w nocy ssie piers....Wczoraj i dzisiaj nie zjadl sniadania i kolacji, tylko na obiadku i bananie zyl....ech...Mam nadzieje, ze to tylko przez to przeziebienie, chociaz dzisiaj juz byl soba i nic nie zostalo po katarze i kaszlu....

My tylko na jogurcie naturalnym, dodaje tylko owoce, swieze lub z pojemnika....

U nas mleko przez jakiś czas też nie podchodziło, a teraz znów pije bez problemu. Daję rano i wieczorem, a oprócz tego dwa inne posiłki mleczne. Więc Heronek może Redankowi też się odmieni.

u nas też był bunt na mleko i to takie że w ogóle go nie piła. a teraz po każdym posiłku nie mlecnym tj. po zupce, po deserku i po kaszce na wieczór obowiązkowo mleczko w butli.
myślę że Redankowi też się odmieni :)

nesia Ja te płatki błyskawiczne zalewam ciepłym mleczkiem mod. i dodaje trochę musu owocowego. A co do paróweczki ja raz dałam zjadł całą jedną cielęcą ale sporo czasu nam to zajęło i oczywiście zrobila się zimna, dałam pokrojoną i rozdrobnioną widelcem ale mój to jeszcze całkowice bezzębny i ciężko mu się to memlało więc z kolejną jeszcze trochę poczekam. Uwielbia też chlebek z maselkiem i twarożkiem ostatnio zjadł pół dużej skibki.:tak:

myszowata nie pomogę bo ja tego nie robiłam :(

moja dziecko zajadało się dziś mango, ale jej smakowało aż miło było patrzeć jak jadła.
jutro będzie surowy ananas zobaczymy czy jej podejdzie :)

reklama
Hej!
Dziewczynki powiedzcie czy wiecie może jak zrobić samemu kisielek???Ja kiedyś robiłam starszej a nie mogę sobie przypomnieć... od tygodnia nie karmimy się w dzień cycem(przygtowanie do powrotu do pracy) i kupiłam Nestle Nan 3 ... pije tylko 2 razy dziennie po 120 ml... więcej nie che... ale dr powierdziała że chyba lepiej przejśc na Nan HA 3 bo mimo wszystko mała jest alergiczna... ech,,,, zółtko też uczuliło...pietrucha i seler też... czizas znów powrót do brokułów i marchewki!:baffled:

Do góry