reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

Dziewczyny czy nadal dajecie naprzemiennie posilek miesny a potem warzywny?? Bo moje dziecię juz nie chce samego warzywa jesc:/ musi byc miecho i koniec...ma to po mamusi:)

Nam po słoiczku z joguretem wyskoczyly 1 plamki ...ale juz 1,5mca nie dawałam a plam coarz wiecej i nie znikaja:/ wiec jogurty wstrzymane sa:( a nakupowalismy ich bardzo duzo:(

reklama
Dziewczyny czy nadal dajecie naprzemiennie posilek miesny a potem warzywny?? Bo moje dziecię juz nie chce samego warzywa jesc:/ musi byc miecho i koniec...ma to po mamusi:)

Nam po słoiczku z joguretem wyskoczyly 1 plamki ...ale juz 1,5mca nie dawałam a plam coarz wiecej i nie znikaja:/ wiec jogurty wstrzymane sa:( a nakupowalismy ich bardzo duzo:(

my jemy już codzienne mięsko, chyba że widzę że nie chce jeść zupki mięsnej to podaję zupkę którą zje zawsze czyli marchewkowa z ryżem :)

ja karmie mlekiem gerber. Po całkowitym odstawieniu mojego mleka przesyłam na to mleko. Powiem tak jada je 2-3 razy dziennie, wciąga po 180-210ml. Nie szkodzi mu i bardzo smakuje. Ja jestem zadowolona. Prócz tego jemy jeszcze kaszki, jak mleka 2 butle to kaszki 3butle i na odwrót. No i obiad i deser. Wydaje mi się tylko że na moim mleku Franus był pulchniejszy i szybciej przybierał na wadze-ale to moje odczucie. W końcu on szybko spala bo już przy meblach sam chodzi:) non stop raczkuje i stałby tylko :)

Codziennie daję obiadki z mięsem lub rybką (to zdecydowanie rzadziej bo jakoś ciężko mi utrafić duży słik z rybką a mały to już mało). Sporadycznie daję bezmięsne np pomidorowa krem z hipp czy warzywna krem z hipp - Franko bardzo lubi te zupki

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry