reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
u nas tez maly rezygnuje z mleka w dzien, na szczescie wieczorem i w nocy zjada bez problemu. dziwne tylko troche ze z glodomora zrobil sie taki troche niejadek, rano robie kasze na 120 ml wody i tak zostaje troche, potem owoce np z twarogiem lub jogurtem to zjada mniej wiecej maly sloik plus 2 lyzki jogurtu, potem obiad ale tu bywa roznie - raz zje duzy sloik, a czasem pol, potem znowu owoce i wieczorem mm z lyzka kleiku na 240 ml wody - tez czesto zostawia od 30-60 ml, w nocy 180 ml wody z mlekiem i znowu potrafi zostawic.
a jeszcze niedawno jak sie butla konczyla to byl krzyk ze jeszcze chce :/

biorac pod uwage ze wazy 11 kg i zawsze byl na 97 centylu, to jakos tak malo mi sie wydaje :/

Ja pol zoltka daje co drugi dzien i dwa razy w tygodniu rybke :) Mam rozpiske i dlatego pamietam ;-)

A moj Al kaszki lyzeczka nie zje. Robilismy kilka podejsc i nie da rady. Wczoraj kupilam owsianke z bananami i dzis rano mu chcialam dac, ale byl protest. Wszystko inne tak ladnie wcina, mleko tez pije i ta sama kaszka z butli tez :-D

Mnie się wydaje, że danonki trujące nie są, chemii jakiejś straszniej też nie mają, mają tylko mnóstwo cukru i to jest główny problem z nimi ;) Adaś czasem dostaje kilka łyżeczek jak Karol je, ale gdybym miała specjalnie dla małego kupować, to raczej wybrałabym inny serek.

Na stronach danona sami pisza że sa dla przedszkolaków, bo mocniej zmodyfikowane niz zwykłe serki.Najlepiej jednak jogurty podawać,bo zawieraja kultury zdrowych bakteriii:)

Dziewczyny oprócz tych naturalnych jogurtów dajecie jakieś smakowe, ale te zwykłe nie dla dzieci? One mają pewnie sztuczne barwniki, słyszałam, że jagodowe są barwione jodyną.

Trzeba kupując szukac jogurtów z owocami a nie jogurtu owocowego .Narazie kupuję naturalny lekko słodzony, bo inne sa kwaśne i dodaję owocki ,czasami słoiczkowe.

reklama
ja daje owocowe tutejsze, ale takie dla dzieci. nie wiem, czym sie różnią od tych dla dorosłych, pewnie pojemnością kubeczka hehe ;-) jedyne, czego jestem pewna, to że to dobre jogurty, nie żadne byleco :-)

a jeszcze wracając do mleka- moja sie nawróciła, ale to nie znaczy, że pije jakoś oszałamiająco dużo;-)

Do góry