reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

Hej!
Dziewczynki powiedzcie czy wiecie może jak zrobić samemu kisielek???Ja kiedyś robiłam starszej a nie mogę sobie przypomnieć... od tygodnia nie karmimy się w dzień cycem(przygtowanie do powrotu do pracy) i kupiłam Nestle Nan 3 ... pije tylko 2 razy dziennie po 120 ml... więcej nie che... ale dr powierdziała że chyba lepiej przejśc na Nan HA 3 bo mimo wszystko mała jest alergiczna... ech,,,, zółtko też uczuliło...pietrucha i seler też... czizas znów powrót do brokułów i marchewki!:baffled:

Sylusia ja ostatnio robiłam z przepisu który wstawiła jedna z dziewczyn:
Zagotować 100ml soku typu bobofruit, odlać 50ml wymieszać w nim czubatą łyżkę mąki ziemniaczanej (tak porządnie bo wiadomo robią się grudki) dodać to do garnuszka z pozostałym kisielem i zagotować ponownie. Ja osobiście następnym razem dam więcej soku w stosunku do mąki gdyż strasznie szybko mi zgęstniało i ciężko było rozmieszać grudki i dla mojego dziecka taka porcja to trochę mało bo on apetyty ma.:-D A tak to super taki kisielek nawet mi smakował.:tak:

reklama
ja tam robie wszystko na oko... nalewam okolo 0,5 butelki soczku , i gotuje, do tego dadaje make ziemniaczana, tak 1,5 lyzeczki i troszke wody z kranu, no i to wszystko zagotowuje.
Do tego dodaje albo pokruszony biszkopt albo starte jabluszko.

Franio zjadł dziś 4 łyżeczki waniliowego bakusia jak będzie ok to będzie to jadł już w normalnych ilościach. Dwa deserki nestle dziennie to koszt 5zł- trzeba to zmienić!

reklama
my po śniadanku, zjadł kaszkę 7 zbóż i stwierdziłam że spróbuję dać jogurt naturalny z owocami ze słoiczka - wtrąbił pół bo więcej nie robiłam :) zobaczymy jak co będę dawać po śniadanku zawsze :)

myszowata to samo chciałam napisać, przecież to kosmos 2 jogurty dać dziecku to 5 zł, a jogurt normalny nasz coś ponad złotówkę no i są większe, fakt czas to zmienić inaczej walniemy bankruta :)

Do góry