reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

u nas dziś nowość kaszka nestle 5 zbóż z lipą i bardzo smakowało:tak:polusia powiedz mi Kochana bo wiem, że Ty ją Poli dajesz, ile jej sypisz i na ile mm? Ja nasypałam dwie łyżki na 220ml mm i wyszło na tyle gęste, że przez smoka słabiutko leciało, musiałam podać łyżeczką:sorry2:A Franek w zasadzie już mi usypiał w foteliku, ale co ciekawe oczy miał zamknięte a buźkę do łyżki otwierał:-D

reklama
u nas dziś nowość kaszka nestle 5 zbóż z lipą i bardzo smakowało:tak:polusia powiedz mi Kochana bo wiem, że Ty ją Poli dajesz, ile jej sypisz i na ile mm? Ja nasypałam dwie łyżki na 220ml mm i wyszło na tyle gęste, że przez smoka słabiutko leciało, musiałam podać łyżeczką:sorry2:A Franek w zasadzie już mi usypiał w foteliku, ale co ciekawe oczy miał zamknięte a buźkę do łyżki otwierał:-D
kochana ja na 210 wody daję 2 miarki od mleka ( bo sobie zostawiłam i używam do kaszki) i jest takie nie gęste i nie rzadkie, moja mała pije z butli ze smoczka krzyżyk z TT.

Dziewczyny powiedzcie mi proszę do kiedy zamierzacie karmić piersią? Obiecałam sobie karmić przez 6 miesięcy ... zatem jestem na mecie ;D Na co mamy przejść z mleka mamy? I w jakich ilościach ... Jest sens dalej karmić piersią? Mam mieszane uczucia.

n&h u nas piersi coraz mniej, zazwyczaj raz, dwa razy dziennie, i dwa razy w nocy, ale bede karmila poki Mlody chce i poki mleka starczy....Mysle, ze jest sens, nie wiem, czy sie nie myle, ale chyba dalej sa w naszym mleku przeciwciala i w jakims stopniu chronimy dalej dzieciaki....

reklama
katrinka oj tak, ja na pewno nie narzekam na brak apetytu u mojego synka. Raczej jak będzie starszy będę musiała kontrolować jego zapędy:-D

Co do karmienia piersią ja karmię już tylko dwa razy w ciągu dnia. W nocy przestałam bo mały się nie najadał i płakał że jeszcze głodny więc dostaje butle od ok. tygodnia. U mnie mleczka już coraz mniej, w prawej więcej a lewej już w ogóle marnota bo Marcel upodobał sobie od maleńkiego prawą i zawsze miałam w niej więcej i mi też jakoś wygodniej było. Ja już przestawiłam swój umysł na odstawienie małego od piersi bo jeszcze z miesiąc temu ciężko mi było;-) A jak byłam chora to przystawiałam go częściej i całe szczęście nic nie załapał bo łykał przeciwciała:tak:

Do góry