reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

moj zawsze dostawal kaszke glutenową na wieczor, czasem dostawal kaszke manne na deser z hippa to wtedy na wieczor dawal mniej kaszki glutenowej i mieszalam z bezglutenową, a teraz mysle zeby ze 2 razy w ciągu dnia jadl kaszki glutenowe rano i wieczorem, no ale jeszcze pomysle

co do obiadkow po 8 miesiącu to nie bralam jeszcze tych ze serem, jakis schab z warzywami wzielam i nie pamietam co tam jeszcze ale z gerbera, w kazdym razie jedyna nowosc to ten schab no i moze wieksze kawalki beda, ale i tak one nie beda wieksze od tych z bobowity po 6 miesiącu, one są dosc geste i duzo tych kawalkow mają wiec zawsze mieszam mu pol bobowity i pol gerbera z tych po 5 miesiącu i wychodzi jedzonko w sam raz :)
i zakupilam kilka obiadkow z hippa po 7 miesiącu w tych plastikowych pojemniczkach (swoją drogą fajne te pojemniczki :) mam nadzieje ze mu te obiadki zasmakują, jedyny minus to ze są przyprawiane lekko

tak czytam na necie i mimo eksponowania na gluten i tak bez ograniczen niby po 9 miesiącu dopiero mozna podawac, troche dlugo mi sie to widzi my juz jemy 2,5 miesiaca i zdaje mi sie ze sa dni ze jemy go naprawde sporo

Ostatnia edycja:
reklama
ja nie kontroluje glutenu. Wiadomo nie przesadzam ale nie trzymam się sztywno tabeli zywienia
dzisiaj cały dzien na kleiku zeby zoładeczek odpoczął i bardzo mu smakuje:szok:
ostatnio Niko jadł deserek sałatka z owoców lata i pycha mnie tez bardzo smakowala:tak::tak:
u nas z kawałeczkami małymi kicha. Niko odrazu ma odruch wymiotny

A ja się wkurzyłam i nie kupuję już małemu słoików z Hippa. Z Gerbera i Bobovity to zjada wszystko co mu podam a Hipp to juz kolejny słoik którym pluje - risotto brokułowe z królikiem czy jakos tak i rzeczywiście beznadziejne w smaku. Może te dania w tych pojemniczkach są lepsze. Deserki to uwielbia wszelkiego rodzaju. Nagotowałam małemu zupki warzywne i na buraczku i pozmroziłam. Dziś ugotowałam ziemniaka i dostał takie puree z masełkiem i mlekiem mm ale się zajadał.

Ja wczoraj dalam olence zupke z babydream dynia z czyms:) i smakowala jej bardzo. Czy ktoras z Was podajem bobasom jedzonko tej firmy? Co myslicie o tej firmie? Bo mnie sie wydaja calkiem calkiem i cena super!

ja jeszcze nigdy nie podawałam, wczoraj i dziś zakupiłam takie obiadki z hippa w pojemnikach , za 10 zł 2 sztuki, super jedzonko, moje dziecie już takie dorosłe je jedzenie po 7 miesiącu :)

Ja wczoraj dalam olence zupke z babydream dynia z czyms:) i smakowala jej bardzo. Czy ktoras z Was podajem bobasom jedzonko tej firmy? Co myslicie o tej firmie? Bo mnie sie wydaja calkiem calkiem i cena super!

Ja zakupiłam jakieś spaghetti z czymś tam po 6m ale jeszcze nie podawałam.Chyba dam jutro lub pojutrze a cena rzeczywiście przystępna i duży słoik.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry