reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

N&H ja sobie mówiłam oby 1 miesiąc, potem bylo do 3 mcy , teraz studneło 6 i miało być basta ale nie ma chyba dobrego momentu na zakonczenie...ja w dzien karmie tylko raz ok 13 i w nocy do woli - ma cyca na każde stękniecie...przeważnie o 22 je pożądnie i o 4 a reszta po zwykle pociumkanie i tez zastanaowim sie zeby na noc dawac jej mm by moze wkoncu przespac noc chociaz do godz 2 ale jakos nie mam silnej woli do przerwania...uwielbiam jak wssysa mnie:) bo jak z nocki zrezygnuje pokarm juz zupelnie zaniknie a nie wiem czy sama tego chce...moglby z kamieniem nocnym zanikąć to problem byłby z glowy:D

Dziś konsumowałyśmy rosołek z kurczakie po 6mcy z Bobovity i skubana jęzorem wyplwala wieksze kawałki marchewki:D

dziewczyny jak to jest z tym swiezym mlekiem i jogurtami...niby mleka nie mozna podawac do 1rż czy nawet 3 a jogurty tak?? podalam jej deserk z jogurtem i trzesło uszami o jeszcze...a gdzie znjade jogurty dla maluchów?? w lodówce czy na półce obok sloikow bo nigdzie nie moge znaleść??:/

Ostatnia edycja:
reklama
ja daje zwykły naturalny "dorosły" jogurt, oczywiście dobrej firmy, a nie jakieś teskowe (bez urazy ;-))
przeważnie rozpuszczam ciastko, do tego pół banana dziabie wielcem i do tego 3-4 łyżki jogurtu.

dronka te jogurty dla dzieci nie wymagają przechowywania w lodówce. Miałam nestle i bobovita i na obu jest napisane, że przed otwarciem nie ma konieczności trzymania ich w lodówce

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny powiedzcie mi proszę do kiedy zamierzacie karmić piersią? Obiecałam sobie karmić przez 6 miesięcy ... zatem jestem na mecie ;D Na co mamy przejść z mleka mamy? I w jakich ilościach ... Jest sens dalej karmić piersią? Mam mieszane uczucia.
Kurczę, ja też tak kiedyś myślałam, że 6 miesięcy, a teraz jakoś końca nie widać :D W styczniu wracam do pracy i sobie myślę, że będzie tęsknił, to niech ma chociaż tego cycusia w nocy... Chyba poczekam aż się sam odstawi ;) A czy jest sens? Myślę że jest, w końcu to najlepiej przyswajalny pokarm dla malucha. Myślę, że do roku na pewno warto dociągnąć a potem to już jak ktoś lubi ;)

dronka ja tez daje zwykly pelnotlusty jogurt, lepsiejszej firmy, jak mowi ionka....a z mlekiem to mi pielegniarka juz mowila, ze moge teraz....byle by bylo pelnotluste....

Ja wczoraj dalam olence zupke z babydream dynia z czyms:) i smakowala jej bardzo. Czy ktoras z Was podajem bobasom jedzonko tej firmy? Co myslicie o tej firmie? Bo mnie sie wydaja calkiem calkiem i cena super!

Właśnie się też zastanawiałam nad tą firmą bo ceny bardzo dobre, ale nie wiem jak ze smakiem.
Dziewczyny powiedzcie mi proszę do kiedy zamierzacie karmić piersią? Obiecałam sobie karmić przez 6 miesięcy ... zatem jestem na mecie ;D Na co mamy przejść z mleka mamy? I w jakich ilościach ... Jest sens dalej karmić piersią? Mam mieszane uczucia.

Też mam dylemat co z karmieniem dalej. Na razie mała prócz piersi to tylko obiadek i deser, nie bardzo ma chęć na kaszki- muszę próbować.
Problem w tym że ona nie bardzo chce butlę więc nie wiem jak z tym mlekiem modyfikowanym.

dronka ja tez daje zwykly pelnotlusty jogurt, lepsiejszej firmy, jak mowi ionka....a z mlekiem to mi pielegniarka juz mowila, ze moge teraz....byle by bylo pelnotluste....

Tak wlasnie sie zastanawialam nad tym mlekiem pelnotlustym. Podajesz je juz Redanowi? Ja niby mialam sprobowac podac z kasza manna ale jeszcze sie wstrzymalam. A jak zamieszkasz mu je podac to jakos najpierw w malych ilosciach?
A co do tego jogurtu to podajecie to jako oddzielny posilek czy taki deserek?
Z czego bedziecie gotowac zupki maluchom w zimie? Myslicie, ze te jarzynki mrozone typu "hortex" nadaja sie dla dzieci? Ja slyszalam, ze sa zdrowe.

U nas tez cycusia coraz mniej. Raz dziennie i w nocy. Pewnie bym juz skonczyla gdyby nie czeste pobudki w nocy. Jest mi poprostu wygodniej dac piers:) A zreszta tez to lubie:p

kupiłam Olci nowe musli firmy Familia napisane, że od 6 miesięcy, no ale nie wiem- tam są płatki owsiane w całości ;-) chyba poczekamy, ewentualnie będe dodawać do codziennej owsianki :-)
na temat piersi sie nie wypowiem, bo my nigdy nie byłyśmy cycowe ;-)

Tak wlasnie sie zastanawialam nad tym mlekiem pelnotlustym. Podajesz je juz Redanowi? Ja niby mialam sprobowac podac z kasza manna ale jeszcze sie wstrzymalam. A jak zamieszkasz mu je podac to jakos najpierw w malych ilosciach?
A co do tego jogurtu to podajecie to jako oddzielny posilek czy taki deserek?
Z czego bedziecie gotowac zupki maluchom w zimie? Myslicie, ze te jarzynki mrozone typu "hortex" nadaja sie dla dzieci? Ja slyszalam, ze sa zdrowe.

U nas tez cycusia coraz mniej. Raz dziennie i w nocy. Pewnie bym juz skonczyla gdyby nie czeste pobudki w nocy. Jest mi poprostu wygodniej dac piers:) A zreszta tez to lubie:p

tez mi wygodniej piers podac....:-)

jogurt podaje jako oddzielny posilek, okolo 50 ml z owocami i skruszonym biszkoptem, jak ionka mowila

z mlekiem jakos nie moge sie zdecydowac, ale jak dam, to najpierw wymieszam ze swoim, i tak bede zwiekszala dawkowanie...

reklama
nesiaa ja co dwa dni zmieniam Małemu śniadaniowe menu tj jednego dnia je kaszkę a drugiego butla i jogurt i tak naprzemiennie, przynajmniej narazie, wtedy kiedy je jogurt zjada cały kubeczek (100g) + ok 150ml mm, co do mrożonek hortexu, to ja na nich właśnie gotuję zupki

Do góry