reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

a moj lobuziak zasmakowal w kawusi zbozowej :) na razie dostawal tylko tak malenkie lyczki tak tylko dla sprobowania smaku

a cwaniak teraz nauczyl sie dmuchac w picie, i jak dostaje picie na lyzeczce albo z kubka to zamiast pic to dmucha w to robi halas i bąbelki

reklama
byłam wczoraj na zakupach i kupiłam małej dwie nowości: mus misiowy sad z owocami i zbożami z Nestle i misiowy deserek mleczno- waniliowy. owoce ze zbożami zjadła tylko się uszy trzęsły i jakby mogła to kubeczek by zjadła. jutro dostanie deserek waniliowy

a ja dzisiaj nakupilam strasznie duzo sloiczkow na dobre pol miesiąca albo jeszcze dluzej :) i kupila tez kilka sloiczkow i deserkow po 8 miesiącu i moze w niedlugim czasie je podam, bo skladem nie mają zadnej nowosci wiec mysle ze chyba mozna

a mam pytanko co do glutenu, ja podaje juz 2,5 miesiąca i troche przestaje juz go liczyc, myslicie ze moze juz jesc gluten bez ograniczen czy jeszcze przez jakis czas powinnam pilnowac??

ja juz na gluten nie patrzę. na śniadanie kaszka normalna glutenowa, potem w ciagu dnia to chlebek, to herbatnik.
dziś Ol zajadała sie łososiem pieczonym, jadła sobie po kawałku i nie przeszkadzało jej, że to właśnie kawałki ;-)

Odnośnie glutenu...Miks codziennie na drugie śniadanie dostaje do kaszki ryżowej łyżkę kaszki glutenowej...
wczoraj jadł pierwszy raz buraczki... najpierw wywar z ziemniakiem i kaszką ryżową - nie podeszło mu... a później do samego wywaru z buraka dodałam chlebka - jadł aż mu się uszy trzęsły :-D

Katrinka ja już mam dosyć tego pilnowania glutenu. Myślałam, że możemy już trochę bardziej zaszaleć i nie przejmować się ilością, ale pediatra powiedziała, żeby tylko trochę zwiększyć ilość. Muszę poczytać dokładnie co i jak, nie sądzę, żeby dziecku zaszkodziło, jak dostanie więcej, ale ...
A co do słoiczków po 8 miesiącu, to ja kupiłam na spróbowanie tagliatelle ze szpinakiem Gerbera. Wczoraj dałam pół słoiczka. Tam są małe kawałki makaronu, odrobina żółtego sera i mleko pełne i tym się różni od słoiczków po 7 miesiącu. Mały ma się dobrze.

asia ja czytałam, że jeśli dzicko przez 2 miesiące codziennie jadło gluten w małych ilościach to można już bez ograniczeń dawać produkty glutenowe, nie rozmawiałam o tym z pediatrą co prawda

reklama
ja tez juz nie patrze na ilosc glutenu. Na sniadanie daje kaszke glutenowa, a potem herbatnika...czasem tez cos juz jest w obiadku....

A dawalam przez 8 tygodni po pol lyzeczce mannej codziennie.

Do góry