reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
tez lubi w ogole z deserkow to wszystko prawie je...poza jabłko z dynia :)

dałam gluten reakcji brak wiec na razie sie ciesze. Zjadł z kurczakiem cały słoik i doprawił poł słoiczka remu z marchwi. Tak polubił obiadki:)
za to ostatnio dała mu moja sis troche biszopta na jezyk i biedak nie poradzil sobie i mial odruch wymiotny czego efektem byl zwrot całej kaszki

mój Mix uwielbia wszystko co marchewkowe :-D a deserki to jadłby non stop... dziś opędzlował słoiczek "banan-jabłko-brzoskwinia" i doprawił połową słoiczka kremu morelowego :-)

nie wiem co z tym glutenem u nas... boję się że ma uczulenie nań...bo kupki po nim ciemne ech...:dry:

u nas jednak uczulenie bylo od syropkow, nie wiem tylko od ktorego bo w sobote zauwazylam krostki na pupie a pupa nie ma kontaktu z pranym ubraniem wiec wyeliminowalam proszek, a po odstawieniu syropkow krostki zaczely blednąc, mielismy drosetux i pulneo, nie mam pojecia ktory to uczulil, nawet mu sie katarek zrobil, ale ze 2-3 dni mial nos troche przytkany i wiecej sluzowki w nosku a wczoraj juz zdecydowanie lepiej bylo codzien wymieniamy mu czosnek nad lozeczkiem, wiec albo to pomaga albo katarek wyszedl z uczulenia, martwi mnie tylko ze maly jednak w dalszym ciągu kaszle i chyba znowu bede musiala do lekarza z nim pojsc

uczulenie na gluten na pewno sie nie objawia ciemnymi kupkami:D

Raczej ostrymi strzelajacymi pienistymi,wodnistymi kupami ktore do tego niemilosiernie smierdzą:p mam nadzieje,ze dokladnie napisalam

a ciemne kupki to za pewne z powodu żelaza zawartego w miesie ,żóltku czy tam szpinaku nawet.

Ostatnia edycja:
Franulek zjadł dziś na obiadek cały duży słoiczek rosołku z kurczaka z kaszką manną hippa, dodałam do tego jeszcze żółtko - chyba mu smakowało, zresztą sama też spróbowałam i nie było takie tragiczne

A my od niedawna jemy coś poza mleczkiem i co?? Myślałam, że będę gotować dla Basi, tym bardziej, że mam warzywa z działki od teściowej a moja Basia co?? Bleee:-( niestety. Na razie smakują jej słoiczki marchewka, marchewka z ziemniakami, marchewka i jabłko, a dynia też jest bleee. Miałyście podobnie, że dzieci ze słoiczka marchewkę bardzo chętnie a taką ugotowaną to już nie?? Ciekawa jestem od czego to zależy

reklama
Do góry