może rób to drogą eliminacji. przez tydzień nie dawaj np pora, jak będą nadal to znaczy że to nie on.takie najbardziej uczulające to por, seler, pietruszka, choć tak naprawdę to nie ma reguły bo każde dziecko jest inne. a może chusteczki nawilżone zmieniliście?
reklama
no i u nas wyskoczylo uczulenie i teraz nie wiem po czym, czy syropki pije je od wtorku a krostki pojawily sie dopiero dzis i sa na ciele na buzi nie ma, czy od malin bo wczoraj jadl pierwszy raz surowe, ale to raczej nie bo gotowane i sok to duzo zajadal i nic nie bylo, czy dzsiejsza brzoskwinia, choc wczesniej pil sok z brzoskwin i chyba w jakims sloiczku tez sie przewinela i nic nie bylo, a najbardziej prawdopodobny wydaje mi sie proszek, zawsze uzywalam lovelli w plynie, a ostatnio kupilam proszek lovella i dzis zalozylam pierwszy raz ciuszki po tym proszku i ncaly brzuszek raczki i nozki w krosteczkach
Katrinka u Was to pewnie proszek. Chciaż ja używam lovelli i proszku i płynu i nigdy nic po tym nie było. Wydaje mi się, ze mają ten sam skład.no i u nas wyskoczylo uczulenie i teraz nie wiem po czym, czy syropki pije je od wtorku a krostki pojawily sie dopiero dzis i sa na ciele na buzi nie ma, czy od malin bo wczoraj jadl pierwszy raz surowe, ale to raczej nie bo gotowane i sok to duzo zajadal i nic nie bylo, czy dzsiejsza brzoskwinia, choc wczesniej pil sok z brzoskwin i chyba w jakims sloiczku tez sie przewinela i nic nie bylo, a najbardziej prawdopodobny wydaje mi sie proszek, zawsze uzywalam lovelli w plynie, a ostatnio kupilam proszek lovella i dzis zalozylam pierwszy raz ciuszki po tym proszku i ncaly brzuszek raczki i nozki w krosteczkach
Ale teraz tak pomyślałam, że to może jednak maliny mojego uczuliły. Pije od 6 miesiąca herbatkę malina z dziką różą, a maliny podobno uczulają często. Muszę ja odstawić.
Moze u Ciebie podobnie.
Gotowane nie zaszkodziły, a surowe moze tak.
M
myszowata
Gość
co do proszków i płynów, położna w szkole rodzenia mówiła, że dużo łatwiej jest nabawić się uczulenia od płynu niż od proszku bo płyn gorzej się wypłukuje i zawsze coś między tymi włóknami zostanie, podobno z proszkami tak się nie dzieje
tylko dziwi mnie ze nie ma tego na buzce ani w miejscach gdzie nie mial kontaktu z ubraniem pranym w proszku i tak jak rano go ubralam to potem ok 11.30 zmienialam pieluche i mial brzuszek lekko w krostkach a jak go przewijalam 2 godz pozniej to juz mial nogi i rece i mocniejsze te krostki byly, tez mnie troche to dziwi bo niby ta sama firma i myslalam ze nie powinno sie nic dziac a tu prosze
M
myszowata
Gość
dziś Franko pierwszy raz jadł słoiczek z wołowiną, przeszło bez szału i mam nadzieję, że również bez jakiś reakcji uczuleniowych, a w tym tyg jadł też pierwszy raz słoiczki z makaronem, pasternakiem, słodkim ziemniakiem i chyba kabaczkiem:-)
reklama
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
u nas wołowina i indyk na pierwszym miejscu. Cielęcina i krolik ujdą. Za to hitem z deserków mus bananowy z owocami leśnymi
dzis gluten podam w obiadku
zobaczymy
dzis gluten podam w obiadku
Podziel się: