reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie i przepisy maluszków

Hejka! Powróciłam do Was:) Obroniłam się i jestem panią mgr:D Więc moge bez reszty oddac się Wam na BB;P Ja karmię piersią ale jeszcze nic nie wprowadzałam nowego.. nie wiem kiedy zacząc:)

GRATULUJĘ! :) to jeszcze inż i możesz mówić mgr. inż. - można g*wno robić i nieźle żyć hi hi ;D

Kochane, jeszcze sie wstrzymuje z podaniem tej marchewki.. Kurcze, nie wiem sama czemu.. Jakoś tak mam wrażenie, że taka ze sklepu to sama chemia.. Gdzie wy marcheweczki kupujecie?

reklama
No a my po 2 razach z brokułkiem...mała zachwycona ....a marchewka jej nie smakuje , krzywi się, a potem jakby pręży...:sorry2:. No ale grunt że moje ukochane brokułki jej smakują. Popija też czasem wodę jak jedziemy autem...nio to tak pociągniemy co najmniej 2 - 3 tygodnie. Grunt, że nie ma wzdęć, krostek i jest dobry humor!:tak::tak::tak:

a moja gadzina herbatek pic nie chce, wody popije max 20 ml, ale jak do wody dam odrobinke soku malinowego to wydulda butelke do dna :)
a ja sie zastanawiam zeby jutro malemu jabluszko kupic, ale musze sie jeszcze z tą myslą przespac :)

No a my po 2 razach z brokułkiem...mała zachwycona ....a marchewka jej nie smakuje , krzywi się, a potem jakby pręży...:sorry2:. No ale grunt że moje ukochane brokułki jej smakują. Popija też czasem wodę jak jedziemy autem...nio to tak pociągniemy co najmniej 2 - 3 tygodnie. Grunt, że nie ma wzdęć, krostek i jest dobry humor!:tak::tak::tak:
Widzę,że nasze córcie podobny gust do brokuł mają:-)Mnie ogromnie cieszy,że Daga je warzywka i nie wybrzydza.Wcina wszystko co podam.Szpinak,dynia,brokuły..jej wszystkie smakują.

Hej Mamuski Kuchareczki ;-)
Chyba czas dolaczyc do tego watku.

Fiolkowa, pisalas, ze u dzieci ze skaza powinno sie pozniej wszystko wprowadzac. Do kiedy czekasz i co na pierwszy ogien bedziesz serwowac?

Ionka na str. osesek.pl, ktora podalas jest napisane, ze diete rozszerza sie po ukonczenu 5 miesiaca, jesli karmione butelka... Ja juz nic z tego nie rozumiem :(((

Ostatnia edycja:
Fiolkowa, pisalas, ze u dzieci ze skaza powinno sie pozniej wszystko wprowadzac. Do kiedy czekasz i co na pierwszy ogien bedziesz serwowac?
Kuba w niedzielę kończy 4 miesiące, ale czekam do 20 lipca, bo wtedy idziemy na szczepienie. Pogadam spokojnie o tym z pediatrą, jak ona to widzi i co mi radzi zrobić. Ale myślę, że standardowo zaczniemy od jabłka, marchewki itp, bo tam przecież nie ma białka. Gorzej z takimi daniami o większej liczbie składników. Myślę nad badaniem krwi Kuby, żeby sprawdzić czy faktycznie to na 100% skaza, ale chyba objawy o tym świadczą, np "lakierowana buzia" i nie wiem, czy jest sens go kłuć:confused:

A pomimo pepti dalej ma taka buzke??
Ja to mam dylemat dopiero :-( Bo nie wiem czy u nas skaza czy to bylo uczulenie na cholerny infacol :-( Tez mial takie policzki, ale juz mu dawno przeszlo.
Teraz czesto ma wysypke na buzce, nie wiem od czego, przemywam gotowana woda i smaruje tylko oilatum. Do tego wysypka na glowce, ktora caly czas jest, a na Nutramigenie jestesmy juz 3 miechy. Na torsie mu wychodzi co chwile cos i znika... Wiec nie wiem czy u nas to skaza, a boje sie zrobic prowokacje :-(

reklama
Do góry