reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

Dzięki dziewczyny. U nas w Kozichłepkach:-D też jest ryneczek i tam taka rodzinka ma monopol na owoce i warzywa, no nic chyba tam będę zakupy robić.

Yra Ja mam kaszkę mannę Nestle i ją się dosypuje w postaci proszkowej do mleka lub deserku, jeszcze się właśnie upewniałam w tej sprawie na forum.

dobrze wiedziec na przyszłość :)

reklama
jak juz się przeprowadzimy, to będziemy dumnymi posiadczami "ogródka" takiego 5mx5m hahaha ;-) mogę zostać rolnikiem ;-)
ale na upartego, marchewkę posiać można w doniczce ;-)

ja mam to szczęście, że rodzice Ł i moi mieszkają na wsi i mają swoje warzywa i owoce i mogę karmić Olka jedzeniem, które nigdy nie widziały oprysku itp.:)

reklama
u nas obecnie jest 3xmleko,obiadek i deserek
u nas dokladnie tak samo :tak:

moje dziecko ma zegar w dupie :) i nie wiem czy to przestawianie z 6 na 5 posilkow bedzie takie proste przed chwilą sie przebudzil, bo zwykle jadl o 9, ale dalam smoka i dalej zasnął ale czy zaraz sie nie przebudzi to nie wiem, tak myslalam zeby ulozyc ten plan tak jak ma tabasia bo fajnie jest, a mysle ze malemu 4 godz miedzy posilkami powinno styknac, z tym ze moj mniej mleka pije, ale moze bedzie chcial wiecej jak go dluzej przetrzymam

a dziewczyny jak to jest z mm bo kiedys pisalysmy ze przerwa musi byc conajmniej 3 godz zeby ono sie strawilo, ale jak maly zjada tego mleka 100 ml to tez 3 godz, czy jak zjada nmniej to przerwa moze byc krotsza

jutro to rano jak on tak malo zjada to kaszki dosypie, chyba ze sie znowu cos przestawi albo sie grzdyl wczesniej obudzi, ale moze mu wtedy picie np herbatke podac a posilek o tej porze docelowej
Kochana powolutku :happy: U nas byl przez pierwsze pare dni sajgon, no ale ja musialam mu wyregulowac godziny, bo jadl czasem co godzine po 10-20ml :baffled:
Oszukiwalam Alka woda i herbatka i sie udalo :-)
Teraz mamy luzik :-)

A moj dalej odmawia kleiku :no:

Do góry