reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

no właśnie ja też tylko nie mogę sobie zupełnie przypomnieć gdzie...ehh...co za pamięć....czy któraś z Was stosuje tę metodę? tak się zastanawiam czy może by tak naprzemiennie Frankowi podawać raz manną a raz tę bułeczkę właśnie...

reklama
a u nas dzisiaj juz troche lepiej rano jak maly sie obudzil to trasnal kupe juz w miare gestą i jednnolitej konsysteji nie sluzowata, ale na wszelki wypadek soczku jablko malina truskawka przez najblizszy miesiąc nie podam, moze pod koninec wrzesnia spobuje jeszcze raz

ale dzisiaj maly zjadl o 8 i zjadl 170 ml mleka z kaszka jaglaną, ja naspalam tylko 2 male lyzeczi tej kaszki, tylko tyle aby zagescic mleko, ogolnie to praktycznie do kazdego mleka cos dosypuje, a to rano kaszka jaglana, po poludniu kleik kukurydzany a wieczorem kaszka pszenna, ale daje tego tak 2-3 miarki takze to mleko jesst w miare rzadkie jeszcze, a maly wtedy lepiej pije, samego mleka to tak nie oproznia z butli jak tego lekko zageszczonego

teraz kolejne jedzonko o 12, mam z nim tylko problem bo on nie zabardzo chce pic miedzy posilkami no i martwie sie ze za malo wypija,ale w sumie to srednio pije 100-200 ml soczku, kompotu herbatki (rozbieznnosc duza ale to zalezy czy do deseru chce pic czy nie) a mlecznych tych co opisalam wyzej ok 600 ml, myslicie ze to starczy czy moze za malo??

no i już wiem, to było napisane w tym mailu z bobovity, który dostała fiołkowa:-)
katrinka jak dla mnie ok, może i mojemu Frankowi będę zagęszczać to chętniej zje bo dziś o 8 to wypił tylko 100ml, do tej pory tylko wieczorem dodawałam kaszki do mleka

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzięki dziewczyny. U nas w Kozichłepkach:-D też jest ryneczek i tam taka rodzinka ma monopol na owoce i warzywa, no nic chyba tam będę zakupy robić.

Yra Ja mam kaszkę mannę Nestle i ją się dosypuje w postaci proszkowej do mleka lub deserku, jeszcze się właśnie upewniałam w tej sprawie na forum.

dobra kupiłam tą kaszkę , kaszka mleczna manna, ale ja tam nie widzę że mogę dosypywać ją do deserku ? a do mleka mogę? czy muszę zrobić tylko tak jak jest na opakowaniu czyli typową kaszkę z wodą? jezu ale problem z tym glutenem

a w tej bułce nie ma soli?? albo jakis spulchniaczy??
może by jeszcze poczekać??

a może po prostu dac taka bułkę do oblizania, przecież nie ugryzie, a zawsze coś tam okruszków sie dostanie ;-) i pocieszy się, że ma cos w rączce ;-)

co do soli, to ja wczoraj jak czytalam sklad sloiczkow podczas zakupow to sie bardzo zdziwilam bo prawie w kazdym w skladzie jest sol jodowana, co prawda w smaku az tak tej soli nie czuc i jedzenie wydaje sie nie slone, ale jednak dodają, zdaje sie we wszystkich miesnych sloiczkach jesst sol, a jak nie we wszystkich to w większosci niestety, ja malemu jak gotuje to ani grama soli nie dodaje

mielismy jesc o 12, ale maly nie wytrzymal tyle i zjedlismy o 11.40, podejrzewam ze minie chyba kilka dni zanim nauczy sie wytrzymywac 4 godz bez jedzonka

Ostatnia edycja:
dobra kupiłam tą kaszkę , kaszka mleczna manna, ale ja tam nie widzę że mogę dosypywać ją do deserku ? a do mleka mogę? czy muszę zrobić tylko tak jak jest na opakowaniu czyli typową kaszkę z wodą? jezu ale problem z tym glutenem

Ja właśnie taką dosypuję do deserku. Do mleka dosypałam parę razy, ale przez zwykły smoczek leciało tak sobie, a ten 3-przepływowy to u nas nie bardzo się sprawdza.

yra ja właśnie taką dosypuję mojej małej do zupki. troszkę wody+pół łyżeczki tej kaszki mieszam i dodaje do zupy. Pola już drugi dzień tak zjada i to nie zjada ona teraz wsysa te zupki, jakby mogła to nawet miseczkę by oblizała :) a do deserków ja nic nie dodaję ponieważ my jemy deserek o 18 więc za 2 godzinki ona zjada 260 mleka i spanko do rana.

wiecie moja Pola ma teraz 5 posiłków 3 mleczne, miseczka zupki z glutenem i cały słoiczek deserku. i trochę się martwię czy nie za mało tych mlecznych posilków?

reklama
Do góry