reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

bierzesz maly garnueszek wlewasz troszke wody dosypujesz tej manny i ciągle mieszasz ,mieszasz az sie nie zagotuje i kaszka nie zgestnieje.Kaszka manna to nic innego jak grysik:p a grysik pewnie jadlas wiec bedziesz wiedziec ,ze to juz:pTylko nie przegotuj za dlugo bo sie grudy zrobią.Zacznie gestniec to zaraz sciagaj z pieca ale dalej mieszaj.

reklama
dziewczyny a uzywacie tarki szklanej?czy moze jakiegos blendera?patrzylam dzis za ta tarka i jest droga troche...

kupilam dzis te kaszki holle, co ionka ma, qrna ciezko jest tu cokolwiek dostac nie na mleku....(bo chce na poczatku bezmleczne dawac)

moje dziecko jest jakies dziwne jak tak to wszystko pcha do tej swojej paszczy, a jak mu daje cos do zjedzenia do lapki co moglby i powinien wepchac do paszczy to nie bierze tego wsadzalby to w jakies dziurki zakamarki wokol siebie rozkruszyl rozwali a do buzi nine wezme :)

ja mam blender.
przeciez i tak te owoce, np. jabłka, gruszki muszę obrać. a szklanego noża nie mam ;-)

te kaszki Holle możesz przygotowac na swoim mleku cycowym ;-)

ionka no ale obierajac to jakies 10% owocu ma stycznosc z tym nożem,a jak trzesz to juz cały.Ja mam tarke szklaną.Ale narazie nie probowalismy.Mi samej nie smakuje starte jablko na metalowej czuc ten posmak fee

my tez dzisiaj zrobilismy 1 zupke dla Jasia.Kupilam sobie super blender no w 5 sekund wszystko zmkisowane bylo i konsystencja ekstra.Zrobilam zupke marchewkow ziemniakową ale dodalam jeszcze caly sloiczek jablka bo samego jablka mu nie daje bo go czysci.

Powiedzcie jak mrozicie zarelko?

Ja zamrozilam dzisiaj w sloiczku z gerberka.Czytalam w necie i podobno ok:)

A malemu zupka tak smakowala ,ze zjadl caly sloik! a zawsze po pol mial dosc:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry