Asionek31
Fanka BB :)
A ja wlasnie obawiam sie ze nie bede miala pokarmu
Nie mam wogole zadnych wyciekow z cyckow, moze w dniu porodu dostane? Oby bo chcialabym bardzo piersia karmic...
Cycki mi tak napuchly...
wyciek z piersi przed porodem ma niewiele wspolnego z tym czy bedziesz miala pokarm czy nie , takze spokojnie
Ja z Mileną leciałam na początku z dietą i stopniowo wprowadzałam sobie nowe pokarmy wiadomo, że po czymś ulewała albo miała kolki to się odstawiało i za jakiś czas z powrotem do jadłospisu aż jadłam wszystko
Nie widzę sensu aby na początku jeść wszystko jak leci a potem się zastanawiać od czego dziecko skręca i ryczy cały dzień
niby racja
ja i tak wsumie nie jem jakis "zakazanych " rzeczy bo nie mam ich tutaj hehe
u nas na sr i położna oraz na dodatkowych zajęciach dietetyk mówili że karmiąc piersią należy jeść wszystko co w ciąży i nie słuchać się jak przyjdzie mądrala do domu i będzie mówiła że dziecko ma kolki i płacze bo się kapustę zjadło czy cytrusy, ponoć to nie prawda, a kolki zdarzają się rzadziej niż u 5% maluszków.
.
no nie wiem czy tylko 5 % ... kazda znajoma miala z tym problem i obie siorki tez takze jak na taka waska grupe to bardzo duzooo
i tego sie bajbardziej boje :/
A ja myślę, że to niekarmienie to mit - po prostu jak się nie chce karmić to się nie karmi i tyle. Ja też nie karmiłam pierwszego dziecka bo mi wmówiono, ze nie mam pokarmu i wiem że jeśli bym chciała to pewnie bym karmiła ale się poddałam i nie walczyłam o laktację. I to był mój błąd i moja wina, że nie karmiłam - nikt mi nie pokazał jak przystawić dziecko do piersi, Maluch łapał samą brodawkę wiec za płytko przez co nie leciało jak trzeba tylko ranił mi brodawki i kończyło się na płaczu Maluszka z głodu i moim z bólu.
Teraz już wiem jak to ma wyglądać i zamierzam karmić jak najdłużej.
A na poranione brodawki najlepsze własne mleko i muszle laktacyjne które pomagają regenerować się brodawkom i nie zatykają kanalków mlecznych jak wkładki laktacyjne /wkładki dodatkowo powodują powstawanie pleśniawek u dzieci bo sutki "nie oddychają" i robi się w bruzdach taka mini grzybica, której nie widać gołym okiem/.
Opinie o Avent Muszle laktacyjne - opinie, zdjęcia, informacje - bangla.pl
mit czy nie mit ja tam wierze , ze niekiedy nie da sie i juz
i nie zlej woli mamy , albo niecheci ...
ciekawe co piszesz o tych muszlach
u nas je stanowczo odradzali :/ i jak zwykle rozbierznosc zdan hehe