reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i dieta naszych maluszków

kingolinka :szok:o jaaa!! 8 kilosów?!!!ale kloc! dajesz go jeszcze rade nosić?!

Ja też zacznę podawać za tydzień i będę chyba już kończyć przygode z karmieniem powolutku.

reklama
sivi nie mam wyjscia plecy mi juz siadaja ale ja raczej cale zycie aktywnie uprawiałam sport wiele lat trenowałam siatke a ostatnio cały czas silownia takze jak na razie nie jest zle:-) Trzeba sobie powtarzac ze zawsze moze byc gorzej :-p

dałam Oli soczek jabłuszko nie smakuje po dniach nie smakuje po trzech tez nie tak samo dzis z soczkiem marchewkowycm wypluwa i koniec coś czuje ze bedzie problem zeby cos polubiła:-D

sivi ja tez kończę niedługo przygode z karmieniem bo obecnie karmie tylko jednym cycem drugi wysechł na maksa i to tylko w nocy w dzień mm

u nas też jabłko chyba nie zdało egzaminu bo był płacz po nim,wczoraj i dziś ''zjadła'' marchewka-ziemniaki i jak narazie jest ok,na noc dodaje troszku kaszki kuurydzianej,a chrupki kukurydziane to uwielbia ale jej nie daje dużo,teraz spróbujemy soczek albo winogron z koperkiem albo brzoskwiniowy,potem znowu jakieś żarełko.

Ładnie ważą Nasze klopsiki październikowe:tak:

Mój też już koło 8kg jak nic, czuję po rękach.

My już jemy : marchewkę, ziemniaczek, dynie, brokuł, szpinak a z owoców: jabłko, gruszka, morela, banan, a po jagódkach była mega brzydka, zielona kupa więc jagódki nieeeeee:angry:

justys po jagodach jest zawsze brzydka kupa, ciemna albo zielona jak po szpinaku
po prawdziwym bananie (nieze sloika) w kupie sa nawet takie frafrocle co wygladaja jak robaki

nam lekarka poradzila zaczac wprowadzanie od warzyw a potem miecho ze wzgledu na zelazo, kaszki na koncu

Dziewczyny a co sądzicie o metodzie BLW, bo ja gdy usłyszałam po raz pierwszy o niej, a byłam wtedy w ciąży to mi się bardzo spodobała i postanowiłam że ją w przyszłości wprowadze, ale teraz jak przyszło co do czego to już sama nie wiem. I niechodzi mi tu o bałagan. Narazie jesteśmy tylko na cycu bo kupki bywają brzydkie, śluzowate i nie wiem od czego. Więc na razie czekamy.Można poczytać o tej metodzie np.Tu.

reklama
Ja juz o tej metodzie pisalam :tak: Zamierzam mieszac obie ale BLW wprowadzic od konca 5 miesiaca, bo moja na razie jest na to za mala.

Do góry