reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie i dieta naszych maluszków

reklama
dzięki monysia, dzisiaj wypróbuję tą metodę :tak:

edit:

wypróbowałam...ściągnęłam 50 ml z obi piersi - strasznie mało. No i brodawki znowu dostały, ponadrywane przez laktator i teraz mam ranki na dwóch :baffled:

Ostatnia edycja:
A słyszałyście o odciąganiu SYSTEMEM 77 55 33 ???
chyba będę stosowała bo jakiś kryzys wieczorny mamy ...
Ja dzięki temu przy Zosi rozkręciłam sobie laktację :)
dzięki monysia, dzisiaj wypróbuję tą metodę :tak:

edit:

wypróbowałam...ściągnęłam 50 ml z obi piersi - strasznie mało. No i brodawki znowu dostały, ponadrywane przez laktator i teraz mam ranki na dwóch :baffled:

Ja mam dużo pokarmu bo mała najada się z jednego cycka a drugi jest pełna i czeka na swoją kolej :). Laktatorem ściągnę tylko ok 20-30 ml z 2 piersi :szok: no chyba, że zastosuje sposób 2x pod rząd karmić z jednej piersi aż 2 pęka w szwach to wtedy z 50 wyjdzie :-D
Może faktycznie masz jakiś badziewny laktator, który nie sprawdza się na twoich piersiach. Mi o wiele lepiej wychodzi ściąganie ręką :).Polecam, znacznie więcej pokarmu wtedy uzbieram.

klementyna33, matko jakie Ty masz delikatne brodawki :-( a może laktator do bani ?

Ja dzięki temu przy Zosi rozkręciłam sobie laktację :)

Ja mam dużo pokarmu bo mała najada się z jednego cycka a drugi jest pełna i czeka na swoją kolej :). Laktatorem ściągnę tylko ok 20-30 ml z 2 piersi :szok: no chyba, że zastosuje sposób 2x pod rząd karmić z jednej piersi aż 2 pęka w szwach to wtedy z 50 wyjdzie :-D
Może faktycznie masz jakiś badziewny laktator, który nie sprawdza się na twoich piersiach. Mi o wiele lepiej wychodzi ściąganie ręką :).Polecam, znacznie więcej pokarmu wtedy uzbieram.

mam laktator Avent Isis , nie wiem czy on dobry czy nie bo nigdy nie miałam innego :eek: miałam tylko uczulenie na tą nakładkę masującą i teraz ściągam bez niej ale ciągnie tak samo jak z tą nakładką. Ja nie wiem co z tymi moimi brodawkami, strasznie łatwo je uszkodzić, mimo że hartowałam je przed porodem :szok:

jagmar nie potrafię ściągać ręką pokarmu, nie wiem jak to się robi :eek:

Ja laktatorem siciagalam max 30 ml, a mala sie najada i jak ssie to mleko jej cieknie po brodzie i policzkach :-D

klementyna33 a tobie sie nowe ranki w sutkach robia od laktatora czy otwieraja stare? Mi sie nowe nie robily ale jak juz mialam wczesniej pekniecia to w laktatorze sie na nowo otwieraly.
Moze popros kogos z poradni laktacyjnej zeby ci pokazal jak recznie odciagac - teoretycznie to nie jest trudne, ale mi nic tak nie leci :-( a babki mi w szpitalu 3 razy pokazywaly jak to robic...

Ja laktatorem siciagalam max 30 ml, a mala sie najada i jak ssie to mleko jej cieknie po brodzie i policzkach :-D

klementyna33 a tobie sie nowe ranki w sutkach robia od laktatora czy otwieraja stare? Mi sie nowe nie robily ale jak juz mialam wczesniej pekniecia to w laktatorze sie na nowo otwieraly.
Moze popros kogos z poradni laktacyjnej zeby ci pokazal jak recznie odciagac - teoretycznie to nie jest trudne, ale mi nic tak nie leci :-( a babki mi w szpitalu 3 razy pokazywaly jak to robic...

w lewej piersi otworzyła się stara ranka, taka na prawie centymetr długości, a na prawej zrobiła się sama podczas odciągania laktatorem :eek: w nocy nasmarowałam maścią maltan i rano też...moze się wygoją szybko.

Ja mam chyba za dużo pokarmu jak na mojego ssaka. Karmię z jednej na jeden raz a i tak nie jest w stanie jej opróżnić. Z jednej ściągam tak około (bo nigdy nie odciągam do końca) 90 ml, 100 ml. I póki co problemów z brodawkami nie mam, ale podobno kryzys przychodzi przy 2, 3 miesiącu.

reklama
mam laktator Avent Isis , nie wiem czy on dobry czy nie bo nigdy nie miałam innego :eek: miałam tylko uczulenie na tą nakładkę masującą i teraz ściągam bez niej ale ciągnie tak samo jak z tą nakładką. Ja nie wiem co z tymi moimi brodawkami, strasznie łatwo je uszkodzić, mimo że hartowałam je przed porodem :szok:

jagmar nie potrafię ściągać ręką pokarmu, nie wiem jak to się robi :eek:

ja myślałam że ten laktator jest dobry bo przy starszej niby ściągał,
mało bo mało ale się nie przejmowałam bo mleka nie chciało być więcej
i zaraz zanikło ... teraz wiem że ten laktator jest do bani
bo pomimi iż po wyjściu ze szpitala miałam nawały pokarmu- on nie ściągał nic
albo bardzo mało ... więcej ściągałam rękami ...
a robi się to tak Jak i czym odciągać mleko z piersi? - porady tipy.pl

ja też tak mam, nie ma to jak żywy ssak :-D

Do góry