reklama
Klementinka
Fanka BB :)
monysia znam ten sposob, podobno dobrze podkreca laktacje,
klementyna33
dzięki monysia, dzisiaj wypróbuję tą metodę
edit:
wypróbowałam...ściągnęłam 50 ml z obi piersi - strasznie mało. No i brodawki znowu dostały, ponadrywane przez laktator i teraz mam ranki na dwóch
edit:
wypróbowałam...ściągnęłam 50 ml z obi piersi - strasznie mało. No i brodawki znowu dostały, ponadrywane przez laktator i teraz mam ranki na dwóch
Ostatnia edycja:
Ja dzięki temu przy Zosi rozkręciłam sobie laktacjęA słyszałyście o odciąganiu SYSTEMEM 77 55 33 ???
chyba będę stosowała bo jakiś kryzys wieczorny mamy ...
dzięki monysia, dzisiaj wypróbuję tą metodę
edit:
Ja mam dużo pokarmu bo mała najada się z jednego cycka a drugi jest pełna i czeka na swoją kolej . Laktatorem ściągnę tylko ok 20-30 ml z 2 piersi no chyba, że zastosuje sposób 2x pod rząd karmić z jednej piersi aż 2 pęka w szwach to wtedy z 50 wyjdzie
Może faktycznie masz jakiś badziewny laktator, który nie sprawdza się na twoich piersiach. Mi o wiele lepiej wychodzi ściąganie ręką .Polecam, znacznie więcej pokarmu wtedy uzbieram.
klementyna33
klementyna33, matko jakie Ty masz delikatne brodawki :-( a może laktator do bani ?
Ja dzięki temu przy Zosi rozkręciłam sobie laktację
Ja mam dużo pokarmu bo mała najada się z jednego cycka a drugi jest pełna i czeka na swoją kolej . Laktatorem ściągnę tylko ok 20-30 ml z 2 piersi no chyba, że zastosuje sposób 2x pod rząd karmić z jednej piersi aż 2 pęka w szwach to wtedy z 50 wyjdzie
Może faktycznie masz jakiś badziewny laktator, który nie sprawdza się na twoich piersiach. Mi o wiele lepiej wychodzi ściąganie ręką .Polecam, znacznie więcej pokarmu wtedy uzbieram.
mam laktator Avent Isis , nie wiem czy on dobry czy nie bo nigdy nie miałam innego miałam tylko uczulenie na tą nakładkę masującą i teraz ściągam bez niej ale ciągnie tak samo jak z tą nakładką. Ja nie wiem co z tymi moimi brodawkami, strasznie łatwo je uszkodzić, mimo że hartowałam je przed porodem
jagmar nie potrafię ściągać ręką pokarmu, nie wiem jak to się robi
Ja laktatorem siciagalam max 30 ml, a mala sie najada i jak ssie to mleko jej cieknie po brodzie i policzkach
klementyna33 a tobie sie nowe ranki w sutkach robia od laktatora czy otwieraja stare? Mi sie nowe nie robily ale jak juz mialam wczesniej pekniecia to w laktatorze sie na nowo otwieraly.
Moze popros kogos z poradni laktacyjnej zeby ci pokazal jak recznie odciagac - teoretycznie to nie jest trudne, ale mi nic tak nie leci :-( a babki mi w szpitalu 3 razy pokazywaly jak to robic...
klementyna33 a tobie sie nowe ranki w sutkach robia od laktatora czy otwieraja stare? Mi sie nowe nie robily ale jak juz mialam wczesniej pekniecia to w laktatorze sie na nowo otwieraly.
Moze popros kogos z poradni laktacyjnej zeby ci pokazal jak recznie odciagac - teoretycznie to nie jest trudne, ale mi nic tak nie leci :-( a babki mi w szpitalu 3 razy pokazywaly jak to robic...
klementyna33
Ja laktatorem siciagalam max 30 ml, a mala sie najada i jak ssie to mleko jej cieknie po brodzie i policzkach
w lewej piersi otworzyła się stara ranka, taka na prawie centymetr długości, a na prawej zrobiła się sama podczas odciągania laktatorem w nocy nasmarowałam maścią maltan i rano też...moze się wygoją szybko.
sivi
Ja mam chyba za dużo pokarmu jak na mojego ssaka. Karmię z jednej na jeden raz a i tak nie jest w stanie jej opróżnić. Z jednej ściągam tak około (bo nigdy nie odciągam do końca) 90 ml, 100 ml. I póki co problemów z brodawkami nie mam, ale podobno kryzys przychodzi przy 2, 3 miesiącu.
reklama
mam laktator Avent Isis , nie wiem czy on dobry czy nie bo nigdy nie miałam innego miałam tylko uczulenie na tą nakładkę masującą i teraz ściągam bez niej ale ciągnie tak samo jak z tą nakładką. Ja nie wiem co z tymi moimi brodawkami, strasznie łatwo je uszkodzić, mimo że hartowałam je przed porodem
jagmar nie potrafię ściągać ręką pokarmu, nie wiem jak to się robi
ja myślałam że ten laktator jest dobry bo przy starszej niby ściągał,
mało bo mało ale się nie przejmowałam bo mleka nie chciało być więcej
i zaraz zanikło ... teraz wiem że ten laktator jest do bani
bo pomimi iż po wyjściu ze szpitala miałam nawały pokarmu- on nie ściągał nic
albo bardzo mało ... więcej ściągałam rękami ...
a robi się to tak Jak i czym odciągać mleko z piersi? - porady tipy.pl
ja też tak mam, nie ma to jak żywy ssak