reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i dieta naszych maluszków

tak piszecie o tym tryskaniu ,ze dzieci sie denerwuja ... kurcze moj to wlasnie lubi jak mu samo leci i tryska i sie nie wkurza .. wkurzac sie zaczyna jak juz nic nie leci i tak ciagnie wtedy suta i charczy jak wsciekly hehe
dziwne to moje dziecie ...

moja ma dokładnie tak samo jak Ty piszesz :-D
i też zawsze jadła 5-10 min a teraz zaczęły się przerwy na gadanie i rozglądanie się dookoła
i siedzi przy cycku nieraz i pół godziny ...

reklama
Czy ktoras z was karmi z 2 piersi przy jednym karmieniu?
Bo moja cos ostatnio tak zaczela jesc. Ciumka przez pol godziny z jednej, potem puszcza i juz tej nie chce, po 5-10 min ryk i ssie druga przez kolejne pol godziny.

Ja tak karmie zwłaszcza wieczorem ale to raz za razem idzie z przerwą na beknięcie ...
nieraz i to jej mało ale nie daje nic innego ...

ja daje jedną, ale jak mała ciągle głodna to daje i drugą. Też teraz coraz częściej doi dwie, ale to pewnie przez kryzys laktacyjny. Mleka mniej w piersiach zwykle jest w 3 tygodniu 3 m-cu i 6 m-cu, przez kilka dni jest taki kryzys, a potem wszystko wraca do normy.
Wtedy dzidziuch może częściej wołać jeść i opróżniać 2 cyce, ale ważne aby wtedy nie skapitulować i nie podać MM bo własnie o to chodzi by te cycki pobudzać do większej produkcji jesli dzidź tego potrzebuje.

mój mały też nieraz doi najpierw z jednej piersi , robi sobie przerwę parę minut i z drugiej ciągnie , a czasami nawet jak dalej krzyczy do dostaje jeszcze bebilon pepti

Moj to dla "pieszczoty" jednego cyca masakruje (bawi sie), ale jak glodny po poludniu dwa wciagnie, a wieczorem i to mu malo, za to w nocy jak mamy dluzsza przerwe i cyce naciagna, to i jeden wystarcza na najedzenie sie, ale wlasnie najczesciej w nocy ladnie ssie, zeby sie szybko najesc...
Zasadniczo kolejny cycoholik mi sie trafil:/ A nie pamietam kiedy starsza przestala tak na mnie wisiec...

pryzybela jak sobie przypomnisz to daj znac :)
Bo moja zamiast coraz rzadziej jesc je coraz czesciej - co godzine, czasem nawet co pol. Mam problem z zablokowanym kanalikiem... co sie odblokuje to znowu sie "guzek" pojawia. W poradni laktacyjnej kazali mi z 1 piersi karmic do godziny zeby ja oproznila, czyli jak chce jesc po pol godzinie to przystawiac na ta sama. Robie tak juz 3 dzien a zgrubienie dalaj sie pojawia :( plus oczywiscie masaze i cieple oklady...

reklama
A u mnie coś się porobiło i mam strasznie mało pokarmu już drugi dzień, specjalnie sobie ściągnęłam żeby zobaczyć ile tego jest i jest niewiele...niby mała z głodu nie płacze, ale się martwie czy przypadkiem nie robi się to co przy Oliwce...że mi pokarm zanika z przyczyn niewiadomych...

Do góry