reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i dieta naszych maluszków

Ja Tosię szczepiłam 5w1 tym razem zrobię to samo. Na pewno zaszczepię małą na rotawirusy, bo jak Tosia miała 5 m-cy złapała to dziadostwo i wylądowałyśmy w szpitalu. Nie chcę już więcej przez to przechodzić:wściekła/y:. Będę też szczepić na grypę, bo my się wszyscy na nią szczepimy.

reklama
Ja planuję nie szczepić w szpitalu- jakoś szczepienie w pierwszej dobie kłóci się z moimi przekonaniami. Wrócę z dzieciaczkiem do domu, trochę się zaaklimatyzuje na tym świecie i dopiero zaszczepię. Ale też jestem zdania, że szczepić warto.:tak:

Zaraz nam się zrobi wątek szczepionkowy :-D

hehe, myślę, że można podpiąć pod ten wątek- takie "karmienie szczepionkami". Kurczę, ja wiem, że decyzja w naszych rękach, musimy same zdecydować jakie szczepionki itd. tylko właśnie najciężej podjąć tę właściwą decyzję, przez ten natłok informacji i to niejednokrotnie sprzecznych. Nie wyobrażam sobie nie szczepić swojego dziecka, ale też nie wiem czy takie szczepienie wszystkimi dostępnymi szczepionkami i na wszystko jest ok, bo gdzieś rozsądek trzeba zachować. Żebym nie została źle zrozumiana, ja nie wiem jeszcze na co i czym będę szczepić, tylko tak się luźno zastanawiam jaką właśnie podjąć decyzję i to, że piszecie co Wy zamierzacie zrobić też mi daje dużo do myślenia-warto poznać różne stanowiska co do tej kwestii.

ja nie zaszczepiłam mojego Maluszka i szpital nie robił jakichkolwiek problemów.

Co do karmienia piersią - dzisiaj w nocy rozpoczęłam prawdziwą laktację "na maxa", Maluszek najada się do syta i śpi....a w szpitalu piersi wyglądały na "puste" lecz nie były :-) wystarczy przystawiać praktycznie bez przerwy i pokarm się pojawi. Fakt - boli bo brodawki dostają "w kość" ale czego się nie robi dla własnego dziecka. Pewnie gdybym stwierdziła, ze pokarmu nie mam i przejmowała się bolącymi sutkami to bym nie karmiła. Dlatego nie warto się poddawać już na starcie.

Ostatnia edycja:
a ja właśnie się zastanawiam czy nie kupić ze 2 buteleczek gotowego mleka Nan albo Bebiko bo dowiedziałam się, że w szpitalu którym mam rodzić robią problemy z dokarmianiem i praktycznie 2 dni dziecko koleżanki było głodne a pokarm jej się pojawił dopiero w 3 dobie :/

w szpitalu w którym planuje rodzić z tego co pamiętam dają bebiko, ale ja sama jeszcze nie wiem jakie mleko kupić tak na wszelki wypadek , mam nadzieje że maluch będzie ładnie jadł moje mleczko :tak:

reklama
Ja bede szczepic maluszka ale ciesze sie ze tu pierwsze szczepienie jest po 8 tygodniach, bo noworodka nie chcialabym szczepic.

Nie czytalam za duzo o szczepieniach, ale tak na chlopski rozum ;) to przy szczepionkach 5w1 lub 6w1 to kluje sie tylko raz i mniej produktow ubocznych jest wstrzykiwanych a z drugiej to spora dawka roznych swinstw jest wstrzykiwana na raz do takiego malego cialka.... ale tak jak pisze to tak na chlopski rozum, bo jak naprawde jest to nie wiem :confused:

Do góry