reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie i dieta naszych maluszków

reklama
gdybyś zechciała przeczytać dokładnie to co napisałam, to wiedziałabyś o co mi chodzi. Kilkakrotnie pisałam, że daleka jestem od negowania kobiet, które karmić nie mogą choć próbowały. Za to nie wierzę w mity, że karmić nie mogą jeśli nigdy nawet nie próbowały tylko dały sobą manipulować - tak jak to miało miejsce odnośnie mojej osoby. Czy teraz już wyraziłam się dostatecznie jasno? Daleka jestem od obrażania kobiet, które nie karmią bo nie mogą - powtórzę to jeszcze raz.
Ty tego nie rozumiesz jak mogłam dać sobie wmówić - ja tego teraz też nie rozumiem, wtedy wydawało mi się, ze skoro w szpitalu tak powiedziała jedna z drugą pielęgniarka to tak jest. Nie miałam nawet nawału pokarmu - dosłownie nic więc łatwo było mi wmówić, że moje piersi są "puste". A pewnie wystarczyło tylko pokazać i pomóc.

Czy rolą Moderatora jest "ośmieszanie" wypowiedzi w innych wątkach
? Nie wydaje mi się
dry.gif
a tak to odbieram. Jeśli obowiązuje regulamin na forum to obowiązuje on wszystkich, bez wyjątku. A jeśli każdy ma prawo wypowiedzi "jak mu się podoba" to ja również go mam. Prawda?

yyy teraz to chyba pojechalas ... gdzie ja niby osmieszalam twoje wypowiedzi ?? na jakich innych watkach ?? !! zanim kogos posadzisz to moze pomysl wczesniej ??
pisac mozesz jasna sprawa , ale nie wszczynac klotnie i siac zamet ... a tak zostalas odebrana niestety , wiec chyba warto sie zastanowic czemu ???
cztalam dokladnie kilka razy twoje wypowiedzi i jak dla mnie sa niespojne i tyle , napisalas wyraznie na poczatku , ze kazda moze karmic cycem , a jak nie karmi to albo jej sie nie chce , albo przez kogos , albo jeszcze cos
teraz znowu pisze o jakis mitach , ze karmic nie mogly , a nie probowaly nawet ... gubisz sie troche i tyle , wczesniej pisalas co innego
i nie wydaje mi sie , zeby ktoras z kobiet tutaj nie probowala wogole , a twierdzila , ze nie moze , bo to sie wyklucza i tyle
ja sie z toba nie zgadzam niestety
nie kazda kobieta moze karmic z roznych przyczyn i tyle

dla mnie koniec tej bezsensownej dyskusji :/

i tak jak juz pisalam ten watek mial sluzyc wymianie opini na temat karmienia piersia i MM rowniez !
porady , sposoby itd. , a nie dyskusja na temat tego kto moze , a kto nie moze , albo nie chce karmic , bo sorki , ale to nie nasz interes i tyle !

pierwsze słysze o karmieniu co 3h... u nas na SR położne wręcz przeciwnie, w kółko powtarzają o karmieniu na żądanie i to uprzedzają, że jak sie dzidzia uprze to nawet co 1,5-2h. Ale ja tak mysle, że może faktycznie lepiej nie dopuszczac by dzidzia szybko usypiała, bo jak naje się porządnie tego późniejszego- treściwszego pokarmu to pewnie będzie spokojniej spać i dłużej jej wystarczy.

a co do wklęsłych sutów, moja kuzynka tak miała i karmiła przez te silikonowe katurki i u niej to wysytarczyło...:)

jeny ja mam nadzieje że u mnie problemów z pokarmem nie będzie, bo ja bardzo chce karmić cycuchami.

yyy teraz to chyba pojechalas ... gdzie ja niby osmieszalam twoje wypowiedzi ?? na jakich innych watkach ?? !! zanim kogos posadzisz to moze pomysl wczesniej ??
pisac mozesz jasna sprawa , ale nie wszczynac klotnie i siac zamet ... !

potrafię czytać również inne wątki, nie tylko ten :dry: ale nie mam zamiaru się tutaj wykłócać.
widać, jeśli ktoś ma inny pogląd na dany temat niż "ogół" jest traktowany jako agresywny i wszczynający zamęt...ale to norma zwłaszcza na forum.
Jak to się zwykło mawiać "jeśli wejdziesz miedzy wrony musisz krakać tak jak one" albo iść ślepo jak gęś za ogółem... inaczej będziesz odebrany tak jak ja. Prawda?

Ostatnia edycja:
szczerze ?? nie wiem czy potrafisz czytac skoro niby gdzies ja ciebie oczerniam :szok:
nikt ci nie kaze krakac jak inni
kazdy ma wlasne zdanie i tyle ,i tak jak ty masz prawo wierzyc , ze kazdy moze karmic , tak jak mam prawo wierzyc , ze nie i kropka
chodzi tutaj o sposob w jaki to napisalas i o to , ze wogole nie kumam po co ?? kazdy ma swoj rozum i niebawem kazda z nas przekona sie jak bedzie u niej

ewa banak jak pierwsze słyszysz o karmieniu co 3h to zapytaj mamę:) to jest stary sposób wg. mnie lepszy niż "na żadanie" a w obecnych czasach w zależności na jaką sie położną trafi to ci powie albo tak albo siak ...
mnie zawsze położna mowila,ze karmienie dziecka powinno trawać od10-15 min max, a jeśli dziecka wisi na cycu godzinę (nie mam na myśli początków)to znaczy że to co miał zjeść to dawno zjadł tylko lubi bawić sie cyckiem..

potrafię czytać również inne wątki, nie tylko ten :dry: ale nie mam zamiaru się tutaj wykłócać.
widać, jeśli ktoś ma inny pogląd na dany temat niż "ogół" jest traktowany jako agresywny i wszczynający zamęt...ale to norma zwłaszcza na forum.
Jak to się zwykło mawiać "jeśli wejdziesz miedzy wrony musisz krakać tak jak one" albo iść ślepo jak gęś za ogółem... inaczej będziesz odebrany tak jak ja. Prawda?

Nieprawda!!! co z tobą jest nie tak???? Tu jest mnóstwo dziewczyn mających różne zdanie i nawzajem o tym wiemy ale ŻADNA nie próbuje narzucić innym swojego tak jak ty i żadna nie pisze tak agresywnie jak ty!!! wszystkie tu szanujemy zdanie innej, dzielimy się tylko dośwadczeniami, informacjami ale nie skaczemy sobie do gardeł!! a ty wpadłaś tu niewiadomo skąd i huzia na juzia!! tylko czekasz aż któraś się odniesie do twojego posta i kontratak od razu!! Ja nie wiem o co ci chodzi, lubisz chyba wszczynać kłotnie, albo szukasz akceptacji??? Jesteś z wrześniówek więc może tam uszczęśliw je swoimi teoriami??

Byłoby to możliwe jakbyś nie była taka najeżona! I nie fukała na każdą która śmie się z tobą nie zgodzić!

ewa Z tego co zauważyłam po opiniach kilku dziewczyn na temat tych sutów, to wyglada na to że ta wada u każdej wygląda nieco inaczej, jedne są w stanie ściągać, innym właśnie te nakładki pomagają, ale przypadek tej mojej koleżanki jest w ogóle jakiś skrajny, bo próbowała ściągać, ale ból był podobno nie do opisania, te nakładki nic nie dawały, babka od laktacji próbowała jej wyciągać suty (pojęcia nie mam jak to wygląda) aż nawet wzięła się za tradycyjne, ludowe metody i nic to nie dało, rozłozyła w końcu ręce i sama przepisała jej tablety na zbicie pokarmu. A szkoda takich przypadków bo zazwyczaj mają mleka tyle że wykarmiłyby 5 dzieci a nie mogą.

Ostatnia edycja:
reklama
nie jestem najeżona :) szkoda tylko, że moje wypowiedzi były negowane od razu bo nie zgadzały się z ogółem. I to właśnie przekonało mnie, że nie można tu mieć własnego zdania.

Do góry