reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie - czyli nasze potyczki z cycuchami u butelkami:)

reklama
Melisa- u as żółte. Zielona była raz ale to dlatego że nie zauważyłam i pospał sobie z kupą w pieluszce- te pierwsze kupki utleniają się- po dłuższym czasie żółta kupka robi się zielona;-) Jak nie ma śluzu to jest ok

Melisa- u as żółte. Zielona była raz ale to dlatego że nie zauważyłam i pospał sobie z kupą w pieluszce- te pierwsze kupki utleniają się- po dłuższym czasie żółta kupka robi się zielona;-) Jak nie ma śluzu to jest ok
a widzisz! - nie wiedziałam; znaczy, ze u nas te zielone to tez wynik gapiostwa - zazwyczaj zieloną widze, jak nie jest przebrany od razu, widac, ze kupa "stara" bo już przyczepiona do pupy

U nas to na pewno nie z tego, ze dlugo byla nie przebierana :-) Bo jak robi kupke, to slychac ho ho i od razu jest przebierana :-) Ale jadlam jablka, to moze z tego :-)

co do karmienia i pozycji ja próbuję tę pod górkę na początek coby za łapczywie nie jadł ale jakoś nam nie wychodzi ale próbujemy, u nas kupki tez bywają zielone dziś po nocy nawet taka rzadka, jak się obudzi muszę rozlożyć go w pokoju na podkładzie i poczekać jak wyjdzie kupa coby ją obejrzeć dokładnie

Monia zdominowały nas dzieci ewidentnie ;-)
Kupiliśmy smok NUK-a i mała go chętniej ssie, może jest szansa że go całkiem polubi i smok będzie smokiem, a nie cyc i biedna mama. Swoją drogą to nigdy nie sadziłam że będę robiła za smoka :-D

Mam pytanie do mam dzieci z kolką: czy Wasze dzieciaczki jak mają napad kolki to uspokajają się przy cycku?
Mój Jaś dziś zaczął bardzo przeraźliwie płakać i podkurczać nóżki i nie było widać u niego wielkiego szukania piersi (jadł godzinę wcześniej) i nic go nie uspokajało, ale jak wyjęłam pierś i go przystawiłam to od razu się uspokoił i rozluźnił, pojadł chwilkę i zasnął... To mogła być kolka czy raczej manifestacja potrzeby bliskości?
Dodam tylko, że ten płacz nie był ze snu. Malutki po zjedzeniu miał okres czuwania (około godziny) i wtedy zaczął tak płakać.

Ostatnia edycja:
reklama
Natalia mój mały przy kolce zasypia przy butelce.
Boże te kolki to porażka....od kilku dni o tej samej porze przytulamy się, herbatkę pijemy:-( Zazwyczaj do 18 się męczy i śpi na mnie, co odłożę do łóżeczka, to od nowa...i od rana Szymek jest niespokojny, a o 15 zaczyna się jazda z kolkami...

Do góry