reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie czyli barakudy i mimozy

Flaurka opcja nastepujaca - ja zamierza zniej korzystac i juz powoli wdrazam:-D
Zakup Sinlac - wysokokaloryczny, bezmleczny, bezglutenowy - na wode!!! super dla alergikow!!! - masz jeden posiłek (on zastepuje mleczny wiec luz - jak jedna butla) mozna łyżka mozna z butli - smaczny!!!
Odciagnij 100 ml czy 80 (JA TYLE DAJE TERAZ)i robie ryzowa kasze czy kleik - wytrzyma po niej ze 2 h nawet.
Obiadek jakis i juz masz 8 h z bańki a moze na jedna butle jeszcze sciagnie sz ze 100ml, mozesz zaczac juz teraz i mrozic ew zawsze mozna dac 2 razy Sinlac w razie w, nawet wczoraj mi lekarka polecala a ja juz go mialam od tygodnia bo starszy go uwielbiał:-Dja na sile butli nie daje a tym bardzie mm poki nie musze:tak: My tez juz mamy sie rozszerzac o wieloskladnikowe zupki;-)nakaz z wczoraj bo wchodzimy w 6 mc powoli..

reklama
Też jestem mamą cycającą, do pracy wracam w połowie listopada i po prostu zamierzam rozszerzyć małej dietę. Będzie dostawać obiadek, jakiś deserek i odciągnięte mleko jak dam radę ściągnąć... jak nie to jakaś kaszka na mm chyba. Na razie to tylko dostaje kaszkę manną w ramach ekspozycji na gluten i raz troszkę surowego jabłuszka jej dałam, jak piąty dzień kupy nie robiła.

Flaurka wszystkie mleka dla alergików są okropne w smaku niestety. Mój na szczęscie nie wybrzydzał,pił zwykły bebilon,bebilon komfort,nan pro ha nie pogardził,w szpitalu próbował nutramigen oraz bebilon pepti i mam wszystko melczno żerne dziecko bo żadnym nie pogardził :) Teraz pije bebilon pepti i smakuje mu na szczęscie.
Spróbuj jakiegoś innego,może inny smak mu bardziej podejdzie. No i też myślę,że możesz spróbować dać zwykłe mm niekoniecznie ha,bo mm to jednak co innego niż nabiał który przenika do Twojego pokarmu.

Mój synek mleko pije chętnie ale ostatnio w sporo mniejszych ilościach niż do tej pory (pił ok 150-180ml,od 2 dni ok 100ml na karmienie),do tego znów ulewania i od ok 2 dni strasznie niespokojny,wczoraj jak pierdział i kopał nóżkami wpadlam na to,że jego może boleć brzuszek. I to może być od mleka,bo oprócz kleiku kukurydzianego (który dostał ostani raz we wtorek bo znów wokół ust go wysypało) to nic innego jeszcze nie je. Z rozszerzaniem diety czekałam do powrotu do UK aby się tu znów zaaklimatyzował,przyjął mleko i dopeiro wtedy zaczynamy.

Ale wracając do mleka,w PL dostaliśmy zalecenie bebilon pepti,nic mu nie było,żadnego marudzenia czy innych objawów,że np brzuszek może boleć,tu w UK odpowiedznikiem bebilonu jest aptamil,poszłam do lekarza,dostałam receptę na to mleko i od środy mu daję a od czwartku on taki niespokojny. Wyczytałam na jakimś forum,że jedna mama tez tak miała,dziecię w PL piło bez problemu bebilon a tu po aptamilu bóle brzuszka,ale ona nie dopisała już co dalej z tym fantem poczeła a post na ów forum przedpotopowy. No i kurde nie wiem co robić. Czy miała któraś taką sytuację? Czy dziecko się musi przyzwyczaić,bo bo niby to samo to mleko choć ja osobiście wyczuwam delikatną różnicę w smaku-to tutejsze ciut lepsze. Czy może pójść w pon do lekarza i poprosić o receptę na nutramigen?

Ostatnia edycja:
Flaurka wspolczucia- nie pomoge ale zapewne tez bym miala taki problem jakbym musiala wracac do pracy bo synek cos ostatnio protestuje jak ma cos pic z butelki a jak mu chcialam dac odciagniete mleko to za chiny nie chcial jesc choc byl glodny! a kiedy wracasz do pracy?

Kugela my bylismy- nie bylo tak zle choc ja tez nie moge powiedziec ze nadaje na tych samych falach co tesciowa :/

Dziewczyny - jest gorzej niz myslalam. To nie o smak mleka mu chodzi tylko o butelkę - on nie chce butelki - dawalismy mu wczoraj moje mleko - nie chcial, ryk, wrzask... Wieczorem Leszek zamknal sie z nim w sypialni, ja ryczalam w kuchni, a oni sie karmili - caly blok to slyszal. Po 20 minutach maly zalapal i troche wypil, ale Leszek nie kontynuowal, bo wiedzial, ze mam nawal po odciaganiu i zeby mały mi to wypil... Dzis od rana to samo - on nie chce butelki. A chciał!!! Pil moje mleko przeciez nie raz jak wychodzilam na dlużej. Poczytalam i wychodzi, ze albo moja wina, ze za malo/za poźno do butelki byl nauczony, albo to kwestia zlej butelki (po lekturze połowy internetu na prowadzenie wysuwa sie NUK i Tomme Tippee), albo to sprawa zebów i teraz jest najgorszy moment na nauke butelki - ale trzeba bylo zacząć zanim sie ząbkowanie zaczęlo.

Jestem zalamana, bo on musi nauczyc sie pić z butelki, w ostateczności z niekapka a kaszki łyżeczką (ma-sak-ra). Wczoraj podjelismy decyzje, że uczymy, nawet kosztem calkowitego zakonczenia cycowania.

reklama
Flaurka u nas to samo!!!! ja nie wiem co sie stalo tym naszym dzieciom bo piszesz ze twoj tez pil od czasu do czasu z butelki- moj tez- jeszcze jak bylismy na urlopie w pl miesiac temu to pij mi bo mialam zastoj i sciagalama po 2 tygodniach nie chcial butelki i tak jak piszesz byl ryk, wrzask- masakra- i ja mam tommee tippe wiec ona mi tu nie pomaga.

Do góry